Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №767 від 14.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Рисовий квас від остеохондрозу

Рисовий квас від остеохондрозу

Рецепт, прекрасно виліковує від остеохондрозу, та ще й солі виганяє з суглобів.

Рисовий квас.

У літр кип’яченої і охолодженої води потрібно засипати 4 ст. л. рису (НЕ рисової січки!), 3 ст. л. цукру і 5 родзинок чорних.

Квас настоювати 4 дні, добре розмішавши цукор. Якщо стоїть спека, вистачить і трьох днів. Після квас процідити, розлити по пляшках і відправити в холодильник.

П’ється квас по 150 мл три-чотири рази на добу. Заздалегідь слід приготувати і наступну порцію квасу із залишків першої порції.

До осадку додати літр кип’яченої охолодженої води, вже три ложки рису і цукру, родзинок теж три. Повторити всю процедуру.

Залишок знову потрібно використовувати для наступної порції, але рису і цукру вже додайте півтори столових ложечки та три родзинки. Цей квас діє за методом очищення рисової каші без солі. Решта порцій робити за третім прикладом і так місяць.

Липовий чай нормалізує менструальний цикл

Квітки липи використовуються як сильний потогінний, жарознижувальний, відхаркувальний, сечогінний, протисудомний, протизапальний і знеболювальний засіб.

Доведено, що липовий чай гармонізує жіночий організм. У ньому є близькі до жіночих статевих гормонів – фітоестрогени. За хворобливих відчуттів під час місячних, порушення циклу також рекомендується вживати липовий чай.

У вигляді припарок і примочок відвар суцвіть липи застосовують від опіків, виразок, запалень гемороїдальних вузлів, ревматичних і подагричних болів у суглобах.

Заготовляють липовий цвіт під час цвітіння: збирають суцвіття, коли розпустилося більше половини квіточок.

Не радять вживати настої і відвари з липового цвіту людям із серцевими захворюваннями, при схильності до алергічних реакцій. Якщо пити липовий настій кілька місяців і більше, може різко знизитися гострота зору. Тому не можна вживати його постійно.

Рецепти:

- Настій із квіток липи: 1 ст. ложку подрібнених квітів залити 1 склянкою окропу. Настояти 40 хв. і процідити. Приймати по 1 склянці 3-4 рази на день у теплому вигляді при застуді, бронхіті, туберкульозі легень, головному болю, кашлі, катарі бронхів. Зовнішньо у вигляді полоскань при ангіні та хворобах ротової порожнини. Також ним протирають обличчя за жирної шкіри, вуграх; застосовують при виразках, опіках, гемороїдальних вузлах, подагричних болях, ревматизмі.

- Настій липового цвіту із содою: беремо 1 ст. ложку квіток на 1 склянку окропу, настоюємо протягом 25 хвилин, додаємо 5 г питної соди. Це прекрасний засіб для полоскання горла при ангіні.

- Відвар із квіток липи: беремо 1 ст. ложку сухих квітів – на склянку води, кип’ятимо 10 хвилин на малому вогні, проціджуємо. П’ють на ніч за ревматизму, грипу й застуди.

14.07.2016



Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2016p. 
На головну сторінку