Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №263 від 26.10.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Не підходь - вибухне

Що треба робити, аби в небо не злетіти

Рятувальники Рівненщини щороку виявляють все більше вибухонебезпечних предметів

Щотижня в редакцію газети “Рівне-Ракурс” надходить близько п’яти повідомлень про виявлення в області снарядів, бомб, вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни: на полі, городі, деінде. Зрештою, кожен із нас може натрапити на міну чи снаряд...

- Від вологи та тривалого перебування в землі, при взаємодії металу та деяких видів вибухівки у снарядах, авіабомбах тощо утворюються хімічні сполуки - пікрати, які приховують у собі основну небезпеку, - повідомляє старший інспектор Рівненського МУ ГУ МНС України в Рівненській області Вадим ВЕРЕМІЙ. - Вони можуть вибухнути навіть від невеликого тертя, іскри чи незначного удару. Ці сполуки мають вигляд білих порошкоподібних наростів.

Отож, у випадку виявлення вибухонебезпечного предмету (снаряда, бомби, міни тощо), відразу повідомте про це рятувальникам за телефоном 01, органам влади, міліції, у військовий комісаріат. Відгородіть місце, де знаходяться боєприпаси. Ні в якому разі не розбирайте та не піднімайте знахідки!

За повідомленням інспектора центру пропаганди ГУ МНС Миколи ПРОКОПЧУКА, з початку цього року працівниками МНС було знешкоджено 10 мінометних мін часів Великої Вітчизняної війни, 12 гранат, 20 артилерійських снарядів, 2 авіабомби, 1 детонатор. Щороку рятівники знешкоджують все більше й більше вибухонебезпечних предметів, виявлених жителями області.

26.10.2006



Рівне-Ракурс №10 від 26.10.2006p. 
На головну сторінку