Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Баклажани по-китайські

Баклажани по-китайські

Смачний рецепт для прихильників солодко-кислих смаків, а саме такими смаками і славиться китайська кухня. І якщо думаете, що з баклажанами такий смак ніяк не дружить, то це помилка – дружить, ще й як. А ще чим хороший цей рецепт, так тим, що готується миттєво, і за 30 хвилин незвична закуска вже готова.

0,5 кг баклажан

1шт.гіркого перцю

1-2 зубчика часнику

1 стебло зеленої цибулі

1ст.л. цукру

1ст.л.бальзамічного оцту

1ст.л.соєвого соусу

Баклажани миємо, ріжемо брусочками. Розігріваємо в сковорідці масло до легкого диму, швидко обсмажуємо баклажани партіями, так щоб брусочки лежали в один шар. Викладаємо в лоток.

Дрібно нарізаємо гіркий перець, часник, цибулю, теж обсмажимо. Сюда ж додаємо цукор, оцет і соєвий соус, перемішуємо. Виходить така собі пряна майже карамель, виливаємо її на баклажани, закриваємо кришкою, струшуємо кілька раз і даємо спокій на хвилин 10. Тепер можна пробувати, а можна лишити на кілька годин – баклажани від цього тільки виграють. Зауважую, що сіль не додаємо, оскільки використовуємо соєвий соус.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

28.07.2016Тетяна Хвиль



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку