Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Олег ЛЯШКО: Хай би наші чиновники і депутати спробували вижити на 1000 гривень!

Олег ЛЯШКО: Хай би наші чиновники і депутати спробували вижити на 1000 гривень!

Через бездарну політику влади півмільйона українців опинилися за межею виживання. Обіцяного урядом «підвищення» соцстандартів люди так і не дочекалися.

Вижити на мінімальну пенсію – складно. А вижити на соцдопомогу, яка становить менше тисячі гривень – просто неможливо. Саме тому депутати з фракції Радикальної партії вимагають від влади підвищити соціальні пенсії хоча б до рівня прожиткового мінімуму. Якщо до їхніх вимог не дослухаються - на півмільйона українців чекає голодна смерть.

Тільки вдумайтесь: в Україні близько 500 тисяч людей живе менше, ніж на 1000 гривень на місяць! Це при тому, що офіційний прожитковий мінімум складає 1130 грн, а реальний – понад 2200 грн на місяць. Ці півмільйона українців (інваліди та пенсіонери, які не мають достатнього стажу, або жінки, які вийшли на пенсію до 60 років) залишились за межею виживання. Держава свідомо виділила їм таку допомогу, яка не може задовольнити навіть мінімальних життєвих потреб. До того ж ці виплати не індексуються державою, на відміну від звичайних пенсій, які підіймають хоча б на 5% на рік. Що це, якщо не соціальний геноцид?

«Хай би ці держиморди самі спробували вижити на 1000 гривень. Вони б навіть день на цю суму не прожили, а людей змушують місяць жити! Це при тому, що за останній рік ціни на продукти зросли на 50%, а тарифи – більше, ніж удвічі», - обурювався лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Саме тому він разом з колегою по фракції Віктором Галасюком зареєстрував у парламенті постанову, яка виправить ситуацію та захистить конституційні права сотень тисяч українців.

«Нашим законопроектом передбачається, що розмір соціальної допомоги та пенсії має бути не меншим за прожитковий мінімуму та повинен індексуватися, як звичайні пенсії», - зазначив Віктор Галасюк.

Нагадаємо, депутати з фракції Радикальної партії понад місяць блокували трибуну Верховної Ради з вимогою знизити тарифи на житлово-комунальні послуги та повернути українцям пільговий обсяг споживання газу. Утім через позицію провладних партій ці рішення не були ухвалені.

28.07.2016Галина Печериця



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку