Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У Рівному відкрили виставку до Дня хрещення Київської ­Русі-України

Наукові та науково-популярні видання з історії християнства, матеріальної й духовної культури України-Русі, колективні монографії, часописи, альбоми представлені на виставці «Хрещення Русі. Історія віків».

Виставку відкрито у Рівненській науковій бібліотеці з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України.

Загалом книжкова виставка представляє понад 30 джерел, які розповідають про історичну подію, що відбулася в 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі, а також розкривають тему запровадження християнства на українських землях.

Виставка триватиме до 28 липня.

Її можна оглянути у читальній залі Рівненської наукової бібліотеки за адресою: м.Рівне, пл. Короленка, 6.

Нагадаємо, що 28 липня, в день пам›яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, в Україні відзначають День хрещення Київської Русі-України.

Президент України Президент Петро Порошенко підписав указ «Про відзначення у 2016 році Дня хрещення Київської Русі – України». Вшанування пам’яті київського князя на державному рівні – важливий крок на шляху відродження національної пам’яті Українського народу.

Великий Князь Київський Володимир – один із найвизначніших діячів Європейського середньовіччя. У вітчизняну історію він увійшов передовсім як князь-воїн та князь-реформатор: суттєво розширив державні кордони і провів адміністративну та військову реформи, завдяки яким Русь стала могутньою централізованою державою. Найважливішою реформою Володимира Великого була релігійна: прийняття християнства та хрещення підвладних йому земель. Це дало змогу середньовічній Русі увійти до кола цивілізованих європейських держав.

28.07.2016Прес-служба Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку