Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №769 від 28.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кухня в скандинавському стилі

Нордична стриманість, велика кількість світла і відтінків білого -. Це основа скандинавського стилю Для того щоб створити дизайн в цьому напрямку, важливо зрозуміти, в яких умовах і як він формувався Країни Скандинавського півострова знаходяться в холодному кліматі з тривалими суворими зимами Тому весь дизайн покликаний ... компенсувати недоліки сонячного світла. Основними матеріалами, доступними місцевим майстрам, в колишні століття були камінь http://luxint.com.ua/kuhonnye-stoleshnicy/, деревина, шерсть.

Основні кольори

Колірна гамма різноманітна, проте переважає пастельна палітра, в якій чільне місце відводиться всіляким відтінкам білого. Разом з тим стерильність і холодність розбавляється яскравими акцентами.

Сільський стиль. Яскраві чіткі чисті кольори.

Густавианський. Використовуються приглушені відтінки, як би припорошені пилом. Застосовується патина. Немає тієї гучності. Атмосфера сприяє відпочинку.

В оформленні головне - відсутність строкатості.

Стіни, підлога, стеля

Стіни традиційно обшиваються деревом Разом з тим досить часто використовується камінь Сучасні традиції допускають застосування шпалер Головне - .. Витримати інтер'єр у світлих тонах Допустимі темні контрастні поєднання для того, щоб зробити більш виразною меблі Разом з тим таких акцентів не повинно бути багато ... частина стіни біля столового столика - не більше.

Підлога покривається декінгом, статевою дошкою, керамогранітом або плиткою. Основні кольори перегукуються з натуральним каменем, деревиною. Доречний бюджетний варіант у вигляді ламінату. Часто зустрічається шахова укладка чорно-білого кахлю.

Стеля традиційно світлих тонів. Автентичні виглядає біле перекриття над виразними дерев'яними балками. У квартирі можна наклеїти фальш-бруси.

Стримані лінії гарнітура Практично невидима фурнітура -. Все це перегукується з японським мінімалізмом І не дивно, адже обидва напрямки розвивалися в непростих кліматичних умовах людьми з більш ніж стриманим характером.

Велика побутова техніка не ховається. Стільниця повинна бути вільною. Фасади навісних шаф виконують глухими або ж заскленими. Часто в дизайні використовуються гратчасті фасади, як відгомін тих часів, коли замість скла використовували шматочки слюди. Звідси і часте переплетення планок.

Шафи виготовляються місткими. Вітається наявність буфетів. Відкриті полки теж хороші. Тільки зберігати на них кухонне начиння не рекомендується. Вони призначені виключно для нечисленних предметів декору.

Обідній стіл може бути великих і вельми скромних розмірів в залежності від кількості членів сім'ї. Російська традиція чаювання на кухні близька скандинавам, т. К. Саме за столом сім'я збиралася разом і спілкувалася.

Намагайтеся використовувати натуральні світлі відтінки деревини. У сучасному вигляді скандинавський стиль використовує білий колір і пастельні відтінки.

При нестачі природного освітлення жителі Скандинавії прагнуть вмістити в свій будинок як можна більше сонячних променів. Тому вікна не занавішуються зовсім або ж використовують лаконічні легкі фіранки, роли або римські штори.

Живі квіти на підвіконнях будуть доречні. Для них використовуються непомітні горщики світлих тонів. Яскрава зелень послужить чудовим кольоровим акцентом.

Текстиль

При великій кількості білого можна грати з фактурою. Поєднання твердого каменю і м'якого хутра, деревини і вовни, лаконічних домотканих смугастих Постілки і в'язаних килимків створюють відчуття затишку.

Вітаються натуральні тканини: льон, вовна, бавовна.

Широко використовується штучний або натуральне хутро. Автентичні виглядає недбало кинута на дерев'яний стілець хутряна шкурка. На підлозі кухні-вітальні може розташуватися шкура корови.

Посуд

Прості лаконічні форми без химерності Можна використовувати яскраві або приглушені відтінки Головне - щоб стіл не викликав відчуття строкатості.

Вази часто замінюються оригінальними пляшками. Букети складаються з нечисленних квітів.

Скандинавський стиль відмінно підходить для тих, хто любить велика кількість світла, простоту лаконічних форм і строгий практичний мінімалізм.

28.07.2016



Рівне-Ракурс №10 від 28.07.2016p. 
На головну сторінку