Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №771 від 11.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Ігор Мічуда: «Будівельна галузь Рівненщини повинна працювати в правовому полі»

Ігор Мічуда: «Будівельна галузь Рівненщини повинна працювати в правовому полі»

Напередодні професійного свята – Дня будівельника автор зустрівся із начальником Державної архітектурно – будівельної інспекції в Рівненській області Ігорем Мічудою.

- Що для вас День будівельника?

- Звісно професійне свято, бо я більше двадцяти років працюю в галузі, знаю і поважаю професійних будівельників. Наголошую – будівництво це серйозна професія, яка вимагає знань та відповідальності. В нас так сталося, що ледве не половина дорослого населення вважає себе будівельниками. Це не так. На сьогоднішній день в нас в області є 240 підприємств, що мають ліцензії на здійснення будівельних робіт. Тобто, саме ці структури мають право будувати. Всі інші ні. Так що перед тим, як довіряти комусь раджу виясніть, чи має та чи інша структура ліцензію, це дуже важливо.

- Який сьогодні стан будівельної галузі на Рівненщині?

- Стан справ в галузі дуже неоднозначний. Ми маємо доволі високий попит на житло, що без сумніву добре, бо дає роботу підприємствам. Однак, на будівельному ринку в цілому панує вседозволеність, яка доходить до стадії абсурду. Коли я очолив ДАБІ, то стикнувся із фактами прямого шахрайства. Тобто частина забудовників взагалі «не переобтяжували» себе підготовкою документів, тому що були впевненні, що все можна «порешать». Коли ми почали боротьбу з такими ділками, то проти нас розгорнули справжню війну, яка триває і по сьогоднішній день. Питаю – за що? За те, що ми боремося проти шахраїв, які під виглядом дешевого житла продають довірливим людям приміщення (квартирами це назвати не можна), в які потрібно вкласти ще тисячі і тисячі доларів, аби можна було б в них жити? Ми боремося проти порушень будівельних норм, бо нехтування ними може призвести до трагедії.

Думаю, всім свідомим громадянам потрібно підтримувати нашу боротьбу. Тільки за один останній місяць ДАБІ скасувало дев’ять декларацій на початок будівництва багатоквартирних будинків. Ті ж забудовники, хто працює чесно і не обдурює людей отримують з нашого боку підтримку. Це нормальний цивілізований підхід. Що ж до самої нашої галузі, то вона є однією з основних галузей, що дає найбільші надходження до бюджету і тому потребує підтримки з боку влади.

11.08.2016Записав Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2016p. 
На головну сторінку