Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №771 від 11.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Олексій Муляренко доручив районам наполегливіше працювати у другому півріччі

За підсумками останнього моніторингу соціально-економічного розвитку серед регіонів країни Рівненщина посіла 6 місце. Такий результат досягнуто передусім за рахунок показників в економічній, фінансовій сферах та енергозбереженні.

Про це заявив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко під час колегії ОДА.

«На Рівненщині третій рік поспіль спостерігається позитивна динаміка розвитку господарства попри загальне падіння по Україні.

Так, за півроку в області відбувся приріст обсягів промислової продукції. Його забезпечили харчовики області за рахунок збільшення виробництва м’яса, молочних, кондитерських і макаронних виробів», - доповів перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.

Також Юрій Приварський розповів, що в середньому на 4-8 відсотків більше продукції виробили текстильні та деревообробні підприємства.

Найбільше продукції реалізували в Острозькому, Корецькому, Зарічненському, Дубенському та Березнівському районах.

Разом з тим, в області спостерігається приріст продукції сільського господарства. Його насамперед забезпечили Млинівський, Сарненський, Дубровицький, Радивилівський та Рівненські райони.

Крім того, на Рівненщині активно модернізуються об’єкти інфраструктури та соціальні заклади. А це школи, садочки, лікарні, стадіони, спорткомплекси, станції знезалізнення. На їхню реконструкцію спрямовано кошти із державного фонду регіонального розвитку у сумі 101 мільйон, обласної скарбниці – майже 48 мільйонів, місцевих бюджетів – понад 17 мільйонів гривень.

«Друге півріччя року зазвичай є більш навантажене. Адже нас чекають початок навчального року та опалювального сезону. Тому потрібно активізувати роботу у напрямку модернізації навчальних закладів, впровадження енергоефективних заходів. Водночас не слід забувати, що ці роботи проводяться за бюджетні кошти. Тому кожен керівник повинен забезпечити якісне, ефективне та повне їх використання», - резюмував голова облдержадміністрації Олексій Муляренко.

11.08.2016



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2016p. 
На головну сторінку