Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Січень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


#Знай наших!

Зустрічайте: мільйонна головка сиру від ТМ “КОМО”

Зустрічайте: мільйонна головка сиру від ТМ “КОМО”

Дубенські сировари святкують ювілей

Нещодавно на ВАТ “Дубномолоко” випустили ювілейну, мільйонну (!) головку твердого сиру з початку цього року. Прикметно, що ювіляром став новий сир так званої “елітної” групи під назвою “Континенталь”. Усього ж торгова марка “КОМО” випускає 26 видів твердих сирів. Серед них як відомі (“Російський”, “Голландський”, “Пошехонський”, “Костромський”), так і нові сири “елітної” групи, які теж встигли полюбитися споживачам, - “Тальзітер”, “Шанталь”, “Витязь плюс”, “Преміум”, “Едемір”, “Сметанковий”. Про тенденції розвитку споживання та виробництва сиру в Україні йшлося на семінарі, який влаштувала для журналістів та представників торгівельних закладів і мереж Західна молочна група, яка сьогодні посідає четверте місце в Україні за обсягами виробництва сиру.

“Обід без сиру - це красуня, в якої не вистачає одного ока”, - говорив свого часу відомий французький гастроном. А французи, відомо, знаються на сирі, як ніхто інший. І споживають вони його найбільше – близько 26 кілограмів на одну людину щороку, - у той час як українець споживає за рік усього 2,7 кілограма цього смачного й поживного продукту. Втім, з року в рік ця цифра помітно зростає. В першу чергу, це пов’язано, вважають фахівці, із підвищенням культури харчування українців. Важливо ще й те, що сир надзвичайно корисний для нашого здоров’я – висока концентрація білку і жиру, наявність незамінних амінокислот, вітамінів, солей кальцію і фосфору роблять його неоціненним продуктом. У 100 грамах сиру, залежно від його сорту, міститься 15-27 відсотків білків, 20-32 відсотки жирів. Енергетична цінність 100 грамів сиру становить до 4500 калорій. Між іншим, ті ж французькі вчені прийшли до висновку, що в регіонах з високим рівнем споживання сиру менший рівень серцево-судинних захворювань. Наприклад, у Великобританії рівень смертності від серцево-судинних захворювань утричі вищий, ніж у Франції, а рівень споживання сиру - якраз у три рази менший.

Починалося все з кочівників

Більшість учених вважають, що започаткували виробництво сиру кочові племена Ближнього Сходу. Намагаючись зберегти молоко в тривалих пошуках пасовиськ, вони висушували кобиляче молоко на сонці. З часом вони помітили, що, якщо молоко перевозилося в мішках з козячих або овечих шлунків, то з нього утворювався смачний і запашний продукт, який міг тривалий час зберігати свої властивості. І значно пізніше з’ясувалося, що вся справа – у ферментах, які містяться в шлунках тварин і які й до сьогодні використовують для виготовлення якісних сирів.

Контроль на всіх етапах

Процес виготовлення сучасного сиру, його зовнішній вигляд і смак значно відрізняються від того, що було багато віків тому. Сьогодні термін виробництва більшості сирів становить від двох до шести місяців. Технологічний процес складається з багатьох операцій. А найпершим і чи не найголовнішим етапом, за словами заступника директора компанії “Західна молочна група” з питань якості Леоніда КАНЦЕДАЛА, є заготівля молока. Виявляється, для виготовлення сиру підходить не будь-яке, а лише найякісніше, найкраще молоко. Тому керівництво компанії приділяє неабияку увагу його заготівлі й транспортуванню. Так, з найближчих до заводів заготівельних пунктів молоко доставляється протягом трьох годин (так званого лактаційного періоду), а віддалені пункти облаштовуються сучасним холодильним обладнанням. Крім того, періодично проводяться перевірки ветеринарної, санепідемічної та радіологічної служб.

Протягом усього часу виготовлення за сиром ретельно доглядають. Адже кожну головку слід вчасно помити, обсушити, простежити, щоб не було на поверхні ушкоджень, тріщин, упакувати. Зате такий сир буде добрий на смак, матиме тонкий аромат і одержить найбільшу винагороду - вдячність споживачів. Ось так, контролюючи процес на всіх етапах, і виготовляє торгова марка “КОМО” якісний та поживний сир. Поки що більша частина продукції виробництва Західної молочної групи відправляється на експорт, в основному в Росію (Дубенський молокозавод навіть виготовляє іменний сир “Ярцев” для свого найбільшого споживача в Архангельскій області Росії). Та в компанії переконані, що вже найближчим часом ситуація зміниться, і український сир стануть більше споживати в рідній країні.

Про це варто знати

Щоб повністю проявився смак сиру, його потрібно дістати з холодильника за дві-три години перед подачею на стіл. Цікаво, що ефективність дії сиру на наш організм залежить від часу доби. Так, поживні речовини найбільш повно засвоюються з 9 до 10 години ранку, в цей час, образно кажучи, сир для нас - “золото”.

Сир можна вживати і у складі інших страв, і як самостійну страву. У цьому випадку його обов’язковим супутником має бути вино (французи стверджують, що немає на світі більш вдалої пари). Вино і сир прекрасно доповнюють один одного, підкреслюючи свої смак та аромат.

Крім того, сир можна їсти з будь-яким хлібом. А знавці радять до сирів і нежирне печиво, і чорний хліб, і хрумкі хлібці та крекери.

А стосовно того, чи варто подавати до сиру масло, існують різні думки. Справжні гурмани переконані, що до сиру краще смакує гірчиця. До твердих сирів, крім того, можна подати кріп, селеру, маслини, яблука, а до плавлених - компот, горіхи, банани, виноград, абрикоси. Головне, щоб ці добавки були не надто ароматними, - і тоді вам вдасться від душі насолодитися сиром - цим дивовижним витвором людських рук.

22.09.2005Валентина ХАРИНЮК


Переглядів: 78

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 896 від 17.01.2019p.
¤ 
Рівненщина має перше золото у новому спортивному сезоні

Рівненщина має перше золото у новому спортивному сезоні

Перше золото у спортивному 2019 році. Його завоювали рівненські стрілки Дмитро Гонта та Оксана Ковальчук на зимовому чемпіонаті України зі стрільби кульової. Це перша перемога нашої команди на спортивній події у Львові...

¤ 
Студенти Гончаренка: хто вони?

Студенти Гончаренка: хто вони?

Виступ «Кардиналу-Рівне» у першій частині чемпіонату спричинив справжній фурор, адже мало хто очікував такого від команди, яку підсилили гравці з чемпіонату Києва. На всеукраїнській арені ці імена на початку сезону практично ніхто не знав, ба більше, навіть у столиці не всі представники футзальної тусовки мали уявлення про цих молодих хлопців. Ми ж спробуємо пролити вам трохи світла на те, який тернистий шлях пройшов квартет «студентів» Гончаренка і коли почав формуватися кістяк сучасного «Кардиналу-Рівне»....

¤ 
Від застудних хвороб вилікують спеції

Від застудних хвороб вилікують спеції

Пізня осінь - сезон застудних захворювань. Похмура дощова погода впливає не тільки на настрій, а й на імунні сили людини. Тому сьогодні говоритимемо про протизастудні й протигрипозні засоби, які завжди в нас під рукою....

¤ 
Рівненщина перша в Україні побачила Томос

Рівненщина перша в Україні побачила Томос

Нинішній візит президента України Петра Порошенка на Рівненщину став подією історичною і важливою не тільки для нашої області, а й для усієї країни. Під час свого одноденного візиту президент зміг побувати в різних куточках області. Так, він спілкувався з пораненими бійцями та ветеранами у Клеванському госпіталі ветеранів та інвалідів війни. Виступив перед сотнями мешканців Здолбунова в місцевому клубі. В обласному музично-драматичному театрі мав зустріч з громадськими діячами, державними службовцями та представниками місцевого бізнесу....

¤ 
Майже 2 тисячі працівників легалізовані у 2018 році на Рівненщині у результаті роботи інспекторів Управління Держпраці

Майже 2 тисячі працівників легалізовані у 2018 році на Рівненщині у результаті роботи інспекторів Управління Держпраці

У 2018 році інспектори праці Управління Держпраці у Рівненській області перевірили 648 суб’єктів господарювання, які використовують найману працю, з них:...

¤ Ефект дорожньої реформи
Північний об

У Державному агентстві автомобільних доріг України вже завершені роботи з підготовки проектної документації на будівництво Північного об’їзду міста Рівного. Усі роботи планують виконати до кінця 2021 року.

Північний об'їзд Рівного стає реальністю

Петро УДОВИЧЕНКО: «Це найкоротший шлях до збереження міських доріг, підвищення безпеки дорожнього руху й екологічної безпеки»

У 2014 році, після Революції гідності, перед українцями постало завдання побудувати успішну країну. Щоб його виконати, було розпочато чимало реформ у різних галузях. Відтоді минуло п'ять років, і зараз можна небезпідставно вважати, що результати багатьох перетворень далекі від бажаних. На успішність претендують тільки ті реформи, для проведення яких вдалося зібрати всі необхідні чинники: прогресивних людей, об'єднаних спільною метою та готових змінювати і змінюватися, ефективну систему взаємодії, сприятливу для галузевих реформ та чимало інших факторів....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (2635)
2. Секс із мусульманином [271] (2370)
3. Розшифровка аналізу крові: [841] (2351)
4. [0] (2236)
5. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (2058)
6. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (2033)
7. Як правильно приймати вітаміни? [749] (2032)
8. Догляньте мене до смерті [278] (1926)
9. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (1922)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (1848)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (1420)
12. Розклад руху автобусів [253] (1411)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1389)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1307)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1299)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як залучити на ділянку птахів, (54)
2. Доходи бюджетів області у 2018 році перевищили прогнозовані плани (54)
3. Ціни на ринку області у грудні 2018 року (53)
4. Послугами Рівненської обласної служби зайнятості у 2018 році скористалися 36 тисяч безробітних громадян (50)
5. Північний об'їзд Рівного стає реальністю (43)
6. Від застудних хвороб вилікують спеції (43)
7. Рівненщина має перше золото у новому спортивному сезоні (43)
8. «Основа» забезпечить економічне зростання (42)
9. «Рівненщину туристичну» рекламують китайською мовою (40)
10. До міської ради Рівного завітала французька делегація (39)
11. Сестра Віри Брежнєвої розлучилася з Олександром Цекало (39)
12. Рівненщина – в числі перших областей, де запровадять телемедицину на селі (38)
13. Ольга Фреймут розкрила свій головний секрет краси (38)
14. На Рокитнівщині у ДТП загинув пішохід, а в Рівному – троє травмованих (38)
15. Дев’ятикласники не здаватимуть ЗНО (37)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс