Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №772 від 18.08.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Рівненщині більше тижня працюватиме столична комісія ДСНС

На Рівненщині розпочала роботу комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Комплексна перевірка триватиме з 15 по 23 серпня.

За цей час 13 столичних експертів оцінюватимуть готовність обласних служб, установ, організацій до запобігання і реагування на надзвичайні ситуації. Також перевіряючі визначать рівень організації, планування та реалізації заходів державної політики у сфері цивільного захисту.

«Рівненська область – особлива, адже знаходиться між двома АЕС. Регіон має низку хімічно небезпечних об’єктів та є одним із найбільш заліснених. Тому перевірка готовності регіону до надзвичайних ситуацій є актуальною», - зазначив голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко під час робочої наради за участю членів комісії ДСНС.

Як зазначив заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький, така перевірка здійснюється раз на 5 років. За цей час змінилося законодавство, водночас техногенна обстановка в Україні залишається складною.

За словами Руслана Білошицького, окрім перевірки, комісія надаватиме всебічну допомогу структурним підрозділам Рівненської ОДА, ГУ ДСНС України у Рівненській області, спеціалізованим службам цивільного захисту, підприємствам, установам та організаціям у питаннях забезпечення в області пожежної і техногенної безпеки.

Перевірка розпочнеться з Рівненської ОДА та ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Свою роботу експерти продовжать у містах Рівне, Острог, Дубно, Костопіль, Березне, Вараш, а також у Рівненському, Острозькому, Дубенському Костопільському, Березнівському та Володимирецькому районах. Водночас до перевірок можуть залучатися й інші райони.

У зв’язку з цим, Олексій Муляренко доручив головам РДА максимально сприяти членам комісії, а у разі виявлення порушень – оперативно реагувати на їх усунення. «Рівненщина має отримати максимальну користь від перебування в регіоні фахівців вищого рівня. Адже основна мета перевірки – допомога у посилення цивільного захисту на місцях», - підсумував голова обласної адміністрації.

18.08.2016Прес-служба Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2016p. 
На головну сторінку