Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №774 від 01.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Олег Червонюк: «Льонокомбінат» продовжує розбудовуватися

Олег Червонюк: «Льонокомбінат» продовжує розбудовуватися

Кінець серпня в нас є традиційним часом для святкувань. День Державного прапора, День Незалежності, День міста Рівне. Нічого поганого про ці свята сказати не можна. Вони дійсно потрібні. Однак, дивує інше. Серед численних виступів наших посадовців на урочистостях щось не дуже помітно їхніх звітів про успіхи в економіці. Складається враження, що її стан все менше і менше хвилює нашу владу.

Ця тенденція є доволі загрозливою, адже без розвитку економіки, без нових виробництв жодна країна в світі не може розвиватися. А в нас про економічне зростання говорять, здебільшого, як про перспективу, після появи якихось закордонних інвесторів. До того ж, тих «багатих бізнесменів з-за кордону» поки ще не видно, та й не відомо, чи вони взагалі колись появляться в наших краях. Тому варто задати питання — чи можемо ми власними силами створювати виробництва?

Відповідь на це актуальне питання є — так, можемо. І приклади є, хоча їх не багато. Одним із таких яскравих прикладів в нашій області є Рівненський льонокомбінат,із власником якого — Олегом Червонюком — автор зустрівся напередодні Дня міста.

Олеже Казимировичу, що сьогодні відбувається на вашому підприємстві?

Ми працюємо і стабільно нарощуємо випуск продукції. Так, Рівненський льонокомбінат щодоби виготовляє десять тон тканин. Для прикладу, розпочинали ми виробництво з однієї тони на тиждень. Наше швейне виробництво виготовляє п’ять тисяч виробів на добу. На підприємстві працює понад шістсот працівників. Багато це чи мало? Я впевнений, що мало, бо сьогодні в галузі легкої промисловості майже немає вітчизняних підприємств. А для нас, як для лідера галузі, є дуже серйозні можливості для розвитку. Наведу такий приклад: три роки тому обсяг ринку виробів легкої промисловості в Україні оцінювався в десять мільярдів доларів. Сьогодні він, звісно, менший, але, тим не менше, для вітчизняного товаровиробника є хороші можливості для розвитку. Саме тому ми постійно розширюємо виробництво і вже закупили обладнання, яке дозволить нам в півтора рази збільшити обсяги виробництва. Нині ми ремонтуємо нові приміщення на Льонокомбінаті аби розмістити це обладнання, вкладаємо кошти в інфраструктуру і вже розпочали будівництво відомчого гуртожитку на сто двадцять місць. Я вважаю, що саме така робота є найкращим виявом патріотизму, адже тільки вітчизняна промисловість може забезпечити Україні розвиток, міць і гідне місце в світовому співтоваристві.

01.09.2016Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2016p. 
На головну сторінку