Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №774 від 01.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Костопільщині обговорили питання створення громади

У селищі Деражне на Костопільщині люди готові робити перші кроки у напрямку створення об’єднаної територіальної громади.

Таку думку висловили сільські голови, депутати та активісти консультантам проекту Пульс «Децентралізаційного марафону», які завітали на зустріч із громадою.

Консультант з правових питань АМУ Василь Курилас наголосив на важливості прийняття рішення про об’єднання, адже спроможна громада сама планує своє майбутнє.

Консультант з бюджетних питань проекту ПУЛЬС Людмила Кушнер детально розповіла присутнім, які переваги та надходження отримає Деражненська громада. Водночас наголосила – громада сама плануватиме свої видатки, і визначатимуть, що є важливим для мешканців.

Люди висловили своє бачення створення громади.

Найбільше вболівають за селищну лікарню. Переконані – зберегти її потрібно, тож вже підраховують чи зможуть її утримувати. Фахівці порадили пришвидшити процес утворення громади, а вже потім вирішувати долю лікарні. Виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук наголосила – соціальні питання найважливіші, і такі сфери, як охорона здоров’я та освіта – держава бере на себе, тобто громада отримуватиме субвенції на ці дві галузі обов’язково.

Фахівці порадили людям не затягувати процес об’єднання, і переконати сільських голів найближчих сільрад Костопільського району про важливість створення однієї потужної громади.

01.09.2016Прес-служба Рівненської ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2016p. 
На головну сторінку