Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №774 від 01.09.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

10 корисних порад, які допоможуть на кухні

1. Плями на кухонній плиті, особливо жирні, видаляються за допомогою кухонної солі. Для цього їх слід посипати порошком, поки поверхня ще гаряча, і вичистити за допомогою звичайного паперу.

2. Засохлі плями на плиті відтираются за допомогою питної соди. Щоб остаточно їх видалити протріть поверхню водою з аміаком (на склянку води 5–8 крапель нашатирного спирту).

3. За необхідності натерти на тертці часник, зробіть це, попередньо наклавши на її поверхню шматок целофану. Якщо натирати через плівку, то ви не подряпаєте пальці, а часникова кашка вся залишиться на ній, навіть не забруднивши тертку.

4. Використовуйте для дезінфекції всіх кухонних поверхонь оцет, розбавлений водою. Тримайте під рукою пульверизатор із цією рідиною.

5. Стару тертку можна наточити, використовуючи наждачний папір. Просто потріть нею металеву поверхню, і тертка знову буде гострою.

6. Бруд усередині духової шафи змочується з вечора нашатирним спиртом. Вранці вам залишиться тільки протерти внутрішню поверхню вологою губкою.

7. Для видалення застарілого запаху з термоса, у нього слід засипати столову ложку рисової крупи, залити склянкою окропу й енергійно потрясти. Після цього залишиться тільки вилити воду з рисом і промити термос гарячою водою.

8. Для коктейлів можна приготувати незвичайний ефектний лід. У кожен відсік форми для льоду покладіть ягідку з компоту, варення або заморожену (вишня, смородина, суниця, кизил тощо) І залийте кип’яченою водою, компотом або соком, розведеним навпіл. Таким же чином для прикрашання льоду використовують зелене листя (м’ята, меліса, базилік) або дрібні квіточки (волошка, ромашка, полуниця, барбарис, квітуча сакура).

9. Якщо у вас зав’яла листова зелень, то занурте її спочатку в миску з гарячою водою, а потім — з холодною.

10. Навіть жорстке і старе м’ясо стане м’яким і ніжним, якщо його вимочити протягом доби. У якості маринаду можна використовувати огірковий або капустяний розсіл, кисле молоко, сироватку, хлібний квас, мінеральну воду, сухе вино, воду з оцтом. Також відмінно розм’якшує м’ясо натирання свіжою або сухою гірчицею.

01.09.2016



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2016p. 
На головну сторінку