Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №264 від 02.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Автоспідвей

Не шкодуючи власних авто, учасники коло за колом наближалися до перемоги

Шампанського - переможцям!

Рівненський спортсмен Сергій Миронюк став переможцем другого етапу Чемпіонату України з автоспідвею в особистому заліку

Через прохолодну дощову погоду глядачів на стадіоні з технічних видів спорту того вечора зібралося зовсім мало, незважаючи навіть на помірну ціну за вхід - квиток коштував десять гривень. І все ж, ті шанувальники автоспорту, які прийшли, розчарованими не залишилися: адже гонка виявилася справді видовищною.

У другому етапі першості України взяло участь шістнадцять спортсменів із Луцька, Одеси, Києва та Рівного.

Із дебютних заїздів гонки з-посеред усіх спортсменів виокремилася група потенційних лідерів, які у підсумку і поділили місця на п’єдесталі та на підступах до нього: рівняни Сергій Миронюк і Олександр Рязанов, киянин Володимир Савченко та лучани Ігор Потапчук і Андрій Грицанюк.

Цікаво було спостерігати й за одеситами: Ігора Єрьоменка неодноразово попереджали судді змагань (то за некоректну їзду, то за фальстарт), а дебютант автоспідвею Валерій Дінарін, хоч як не намагався нав’язати суперникам жорстку боротьбу, раз за разом перетинав стрічку останнім.

Саме ж видовище розпочалося разом із рясним дощем, який перетворив трек на слизьку небезпечну перешкоду на шляху до переможного фінішу.

Слід зазначити, що присутність усіх чотирьох гонщиків на доріжці радувала уболівальників лише зрідка. Здебільшого, число учасників кожного заїзду дорівнювало трьом, а то й взагалі - двом.

Так, у шостому заїзді старт взяли лише два гонщики: Володимир Савченко (Київ) на віражі врізався в авто Андрія Сістука (Рівне). Після аварії рівнянин так і не виїхав на перезаїзд, тож київський гонщик самотньо фінішував, проїхавши чотири кола.

Продовжувалися подібні курйозні ситуації і в подальшому. В сьомому заїзді, як завжди впевнено, переміг Сергій Миронюк, а от у восьмому - жоден із спортсменів не зміг доїхати до лінії фінішу. Автомобілі луцьких гонщиків Сергія Шніта і Андрія Грицанюка, наче змовившись, заглухли, коли боротьба за три очки досягла апогею. Швидше відновити здатність свого “агрегату” рухатися зміг Грицанюк, який і приїхав першим.

Лідери ж гонки - Ігор Потапчук, Сергій Миронюк (він того вечора так і не втратив жодного очка) та Олександр Рязанов - продовжували штампувати перемоги. Так тривало до тринадцятого заїзду, коли двоє останніх зійшлися в очній боротьбі. Кращим виявився, все ж, Миронюк - він уже не віддав лідерства у загальному підсумку до кінця гонки.

Не став цікавим та інтригуючим шістнадцятий заїзд, в якому на старт виїхав лише один гонщик - одесит Ігор Єрьомін.

Завершальні старти гонки закінчилися прогнозованими перемогами явно вправніших спортсменів.

Тож у підсумку, під акомпанемент рясного дощу, на п’єдестал піднялися рівняни Сергій Миронюк (перше місце), Олександр Рязанов (друге місце) і лучанин Ігор Потапчук (друга підсумкова позиція).

02.11.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2006p. 
На головну сторінку