Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запитували - відповідаємо

При діабеті головне - контроль

“Доброго дня, шановна редакція “Рівне-Ракурс”. Звати мене Василем, мені 42 роки. Написати змусив власний стан здоров’я. Відомо, що цукровий діабет, як правило, має спадкову схильність. як і дід, я хворію на цю недугу, що, у свою чергу, супроводжується низкою незручностей. Одна з них – щоденна необхідність визначати та регулювати рівень цукру у крові. Що ж робити, якщо не завжди є змога потрапити в лікарню. Та ще й клінічна лабораторія працює тільки до 15 години. Можливо, є ліки, що самі регулюють рівень цукру?

Василь, м.Рівне”

На прохання редакції поради дає старший продавець магазину “Рівнемедтехніка” Галина МОЇСЕЄНКО.

Людей, що страждають від підвищеного рівня цукру в крові, є немало. І для них є життєво необхідним знати той рівень. Від цього залежить, чи потрібно хворому приймати пігулки, чи вводити інсулін. Ще й, як усім, їм хочеться з’їсти чогось смачненького, а особливо білого хліба. На жаль, дозволити собі це можна тільки при відповідному рівні цукру, який потрібно постійно контролювати. На сьогоднішній день найбільш зручно це робити за допомогою пристрою під назвою глюкометр (від слова глюкоза).

Магазини “Рівнемедтехніка” пропонують людям, що страждають на цукровий діабет, портативні системи контролю, призначені для експрес-аналізу крові на цукор. Такі прилади зручні та прості в експлуатації. Для того, щоб провести аналіз, необхідно просто помістити краплю крові на тест-смужку, вставлену в прилад, і вже через 45 секунд на дисплеї приладу з’явиться результат аналізу.

І хоча діабет поки що невиліковний, проте він може бути контрольований вашими і вашого лікаря зусиллями. Основна мета самоконтролю – це підтримка рівня глюкози (цукру) в крові у межах 3,3-5,5 ммоль/л. Саме його забезпечують портативні системи контролю рівня цукру в крові.

У магазинах “Рівнемедтехніка” можна придбати глюкометри виробництва Угорщини (Glukokard), США (“One touch, One touch”) та Англії (“Hypoguard”). Можна також замовити глюкометри вітчизняного виробництва.

Адреси магазинів “Рівнемедтехніка” в місті Рівне:

Пр.Миру, 21, тел.: 8 (0362) 22-13-26,

вул. Замкова, 10-В,

тел.: 8 (0362) 26-45-92.

22.09.2005Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2005p. 
На головну сторінку