Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №264 від 02.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Безвізова Європа

Ви зібралися за кордон? Ласкаво просимо!

Як повідомили “Рівне-Ракурсу” з відділу громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Рівненського МВ УМВС України, згідно з рішенням Європарламенту від 14 червня 2006 року про запровадження спрощеної системи контролю на зовнішніх кордонах, урядами Чехії, Словаччини та Латвії прийнято рішення про відміну транзитних віз для громадян України, що мають дійсні візи чи дозволи на проживання у країнах-учасницях Шенгенської угоди, а також у Швейцарії та Ліхтенштейні.

Запровадження безвізового транзитного перетину згаданих країн починається у Чеській Республіці - з 1 вересня 2006 року; у Словацькій Республіці - з 1 жовтня 2006 року; у Латвійській Республіці - з 1 грудня 2006 року.

За повідомленням Посольства України в Італійській Республіці, відбулися зміни в законодавстві цієї країни в частині в’їзду-виїзду іноземців. Зокрема, це стосується іноземних громадян, які очікують на поновлення дозволу на перебування й отримання можливості безперешкодно виїжджати на батьківщину та повертатися до Італії.

Під час проходження прикордонного контролю зазначена категорія осіб має пред’явити дійсний паспорт, оригінал або копію дозволу на проживання, термін дії якого закінчився, а також - довідку відповідного регіонального комісаріату поліції про те, що заявником подані необхідні документи для продовження дозволу на проживання.

Відмітка про перетин кордону проставляється у паспорті та безпосередньо на квитанції, що підтверджує факт подачі документів для поновлення дозволу, і перевірятиметься при поверненні. Зазначений режим передбачає подорож виключно авіатранспортом через один і той же аеропорт. Обмеження стосується можливості транзитної подорожі через територію інших держав Шенгенської групи.

У той же час, згадані зміни не стосуються осіб, які очікують на оформлення першого дозволу на проживання, а також тих, хто вчасно не поновив документи, або дозвіл на проживання яких був відкликаний чи анульований.

За інформацією МЗС Республіки Сербія, іноземним громадянам, які прямують через територію цієї країни до Республіки Чорногорія з туристичними ваучерами з метою відпочинку на території Чорногорії, необхідно оформляти транзитні візи.

З цією метою громадянам України для транзитного проїзду через територію Сербії на територію Чорногорії дворазові транзитні візи оформляються на контрольно-пропускному пункті між Угорщиною та Сербією. Оформлення сербських транзитних віз на території Чорногорії або на прикордонних КПП між Чорногорією і Сербією нині не здійснюється.

Безвізовий в’їзд громадян України на територію Сербії можливий лише за наявності туристичного ваучера для відпочинку на території цієї країни.

02.11.2006Олесь ДУБОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 02.11.2006p. 
На головну сторінку