Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №785 від 17.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як вибрати Android-смартфон в 2017 році

Як вибрати Android-смартфон в 2017 році

Цілком можливо, в цьому році ви відновите свій смартфон, а може бути, вперше відкриєте для себе всесвіт Android. Будь то планова заміна, форс-мажор або подарунок, вибирати все одно доведеться. Як не помилитися з покупкою Android-смартфона в 2016 році? Ми розповімо.

Щоб бачити ситуацію з мобільного технікою в перспективі, потрібно стежити за заходами за участю великих компаній, які задають тон всій індустрії. Samsung і LG вже показали свої новинки в рамках Mobile World Congress (MWC), а інші великі виробники зробили це раніше чи зроблять трохи пізніше. Можемо порадити, де вибрати найдешевших продавців - смотреть тут.

Давайте проаналізуємо ринок найсвіжіших і очікуваних смартфонів, уточнимо передбачувані дати їх появи, а також виділимо основні тенденції в розвитку мобільної техніки.

Від кого і коли чекати новинки

Купити щось зараз або почекати, щоб взяти ще більш класний девайс? Наш календар релізів топових флагманів допоможе вам визначитися.

Samsung - березень та жовтні

Показання зовсім недавно Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge безумовно заслуговують на увагу. Офіційні продажі пристроїв почнуться 11 березня, а ось прихильникам лінійки Galaxy Note доведеться почекати.

Note 5 був випущений в серпні 2015 року, а статистично ці моделі оновлюються приблизно між серпнем і жовтнем. Відповідно, наступний Note повинен з'явитися не пізніше жовтня. Безумовно, існуючий фаблет від Samsung ще не застарів і навряд чи зробить це найближчим часом, але любителям всього самого нового краще почекати до осені.

Samsung Galaxy S7

LG - квітень

Представлений компанією LG смартфон G5 - це дійсно нове у багатьох відношеннях пристрій, сильно виділяється на тлі конкурентів.

Суцільнометалевий корпус і оригінальна конструкція зі змінним акумулятором і додатковими аксесуарами обіцяють бути цікавими, але для того, щоб доторкнутися це диво своїми руками, доведеться почекати до квітня.

HTC - квітень-травень

В цьому році компанія HTC не бере участь в MWC, а тому офіційних анонсів поки не передбачається. Проте за традицією компанія випускає нові моделі смартфонів в середині або ближче до кінця весни, а значить, наступний флагман найімовірніше з'явиться в квітні або травні цього року.

Google Nexus - початок осені

У 2015 році компанія Google вперше представила відразу два смартфона. Продажі Nexus 6P стартували в кінці вересня, а Nexus 5X став доступний для покупки в кінці жовтня.

5x 6p, Samsung Galaxy S7

Як правило, Google анонсує свої нові смартфони в вересні, а на полицях магазинів пристрої виявляються протягом одного-двох місяців. Відповідно, якщо в цьому році і вийде щось нове, то не раніше осені. Втім, існуючі моделі Nexus з'явилися зовсім недавно і не втратять актуальність ще дуже довго. Google гарантує 18-місячну підтримку випущеного пристрої, але зазвичай оновлення ОС приходять і після.

Xiaomi - березень

Представлений буквально тільки що новий флагман Xiaomi Mi5 миттєво привернув до себе увагу, і на те є дуже вагомі причини. Практично топова начинка, чудовий дизайн і виконання за неймовірно низькою ціною.

Очевидно, ніякої розкручений бренд не зможе конкурувати з Xiaomi за вартістю, і визначальними факторами в розподілі часток ринку стануть лише маркетинг, переваги споживачів, а також будь-які дрібниці (наприклад, трохи більше хороша камера) і особливості, важливі для конкретної людини.

Тренди, на які потрібно звернути увагу

За останній час на ринку смартфонів не траплялося нічого революційного, проте кілька явних змін все-таки простежуються.

Сканер відбитка пальця

У минулому році Google включила підтримку дактилоскопічних сенсорів в Android Marshmallow. Запитайте будь-якого власника смартфона з датчиком відбитка, чи хоче він повернутися до PIN-кодами, паролів і графічним ключам. Відповідь буде однозначно негативним.

Сканер відбитка не тільки значно спрощує і прискорює процес розблокування, а й робить зручніше платежі, аутентифікацію в банківських додатках і ще багато корисного. Кількість функцій, які можна повісити на сканер відбитка, росте, як росте і кількість пристроїв з подібними рецепторами.

LG G5, Nexus 5X і 6P, Samsung Galaxy S7 і S7 Edge, Xiaomi Mi5 - всі вони забезпечені сканером відбитка пальця. Грядущий флагман M10 від HTC також отримає сенсор. Уже зараз складніше знайти свіжий флагман без сканера, ніж з ним. Вибравши пристрій без сенсора, ви позбавите себе вкрай зручною і корисною технології.

Відображення інформації на екрані в заблокованому стані

Поки незліченні диванні експерти сперечаються про перевагу IPS- або OLED-екранів, інженери вже щосили використовують особливості останнього типу дисплеїв, щоб смартфони стали ще більш зручними і могли відображати актуальні дані завжди.

Особливість OLED полягає в незалежному живленні кожного пікселя. Тобто пристрій може підсвітити конкретні точки на екрані, щоб в минималистичной формі видати найпотрібніші дані без шкоди для батареї. У поєднанні з датчиком положення, що відключає дисплей при знаходженні пристрою в кишені, час роботи смартфона від однієї зарядки практично не страждає.

Знімні акумулятори і слоти під карти пам'яті повертаються

Раніше такі опції, як знімний акумулятор і слот під карту пам'яті, взагалі не згадувалися, оскільки вважалися стандартними. Потім Google показала всім Nexus, у якого не було ні того, ні іншого. Інші виробники підхопили ідею, а невдоволення з боку користувачів їх ніби не обходило.

І ось через кілька років окремі компанії все-таки усвідомили, що знімний акумулятор і слот розширення пам'яті - це як і раніше затребувані штуки і пора б їх повертати.

У Galaxy S7 і S7 Edge знову є SD-слот. Компанія LG примудрилася забезпечити суцільнометалевий G5 знімним акумулятором, повністю переглянувши класичну схему розміщення батареї в пристрої. У цьому смартфоні є і слот для карти пам'яті.

Звичайно, не кожен виробник підхопить тренд і поверне потрібні функції в свої пристрої. Наприклад, з точки зору Google, інформація повинна зберігатися в хмарі - така філософія цієї компанії.

Якщо ви сумуєте за знімного акумулятора і SD-слоту, то 2016 рік дасть вам набагато більший вибір при покупці нового смартфона.

Віртуальна реальність

Samsung не просто так провела презентацію своїх нових смартфонів з використанням VR-шоломів і дарує такий девайс кожному попередньо замовити Galaxy S7 і S7 Edge.

Технологія віртуальної реальності стає все більш масовою і доступною. Google пропонує вкрай бюджетне рішення у вигляді картонної коробочки, усередині якої розташовується смартфон. Компанія HTC, навпаки, анонсувала дорогою, але куди більш функціональний шолом Vive, розроблений спільно з Valve і перевершує Oculus Rift.

Віртуальна реальність, безумовно, набирає обертів, і якщо ви хочете бути в числі перших, які відкрили для себе її можливості, то придивляйтеся до смартфонам з доробком на цю технологію.

Найцікавіші смартфони 2016 року

Крім якості і високої продуктивності, покупка флагмана з модельного ряду будь-якого виробника хороша ще і підтримкою операційної системи. Оновлення, фікси і інші програмні корисності статистично приходять швидше саме на флагмани.

Ми склали свій чарт смартфонів, які здаються нам найбільш привабливими кандидатами на покупку в 2016 році:

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge;

LG G5;

Google Nexus 5X / 6P;

Xiaomi Mi5

17.11.2016



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2016p. 
На головну сторінку