Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №788 від 08.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Радикальна партія

Радикальна партія

захищає українські ліси

Ситуація зі спробою нашої влади відмінити мораторій на експорт лісу-кругляку стає однією із найбільш важливих сьогодні. Річ у тім, що його відміна призведе до страшних наслідків. Однак, ситуація в нашій лісовій галузі навіть за наявності мораторію залишається жахливою, бо процвітає контрабанда. Так, народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка, Андрій Лозовий та Ігор Мосійчук, виявили та заблокували на станції Здолбунів 47 вагонів із лісом-кругляком.

Ось, що написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук Андрій Лозовий: «Прес-секретар «Львівської залізниці» Марта Лешньовська відверто бреше, мовляв, затримані вчора вагони є транзитними з Білорусі. І думаю, це не її самодіяльність, а чітка команда згори. Що вчергове свідчить про корупційну причетність до незаконного вивозу лісу-кругляка з України до Європи у найвищих кабінетах «Укрзалізниці».

На відеотрансляціях вчора на сторінці Ігоря Мосійчука ЧІТКО ВИДНО, що правильно оформлених документів з печатями немає на жоден (!) вагон затриманого лісу. Є «ліві» документи, і то лише на декілька вагонів (з 47!), роздруковані на ходу секретаркою в.о. начальника станції «Здолбунів» Олександра Голіка. Сам Голік ледь не зі слізьми на очах визнав, що наш ліс мав їхати до Австрії, Чехії та Румунії. Все це відбулося у присутності Національної поліції.

Всьому цьому є відеофіксація, є вже зареєстроване в Єдиному державному реєстрі кримінальне провадження за статею 198 КК.

Така реакція «Львівської залізниці», вочевидь, має на меті:

- дезорієнтувати суспільство;

- перешкодити Національній поліції виконувати свої безпосередні обов’язки;

- відштовхнути народних депутатів і громадських активістів від блокування незаконного вивозу лісу-кругляка з країни, показавши, мовляв, це нічого не дасть.

Пані Марта в даному випадку медіа-стрілочник. Бо керівництво «Львівської залізниці» і «Укрзалізниці» в цілому розуміє, що їхній співпраці з лісовою мафією приходить кінець і, ймовірно, доведеться нести відповідальність. Знає кішка, чиє сало з’їла.

Певен, істерика залізничних корупціонерів вчергове підтверджує, що ми все робимо правильно.

До речі, найбільші об’єми українського лісу, який незаконно вивозиться в Європу - ідуть через Польщу, звідки нам привезли чинного керівника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна. Співпадіння? Не думаю.

Як передбачено статтею 198 Кримінального кодексу України, заздалегідь не обіцяне придбання або отримання, зберігання чи збут майна, завідомо одержаного злочинним шляхом за відсутності ознак легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, - КАРАЄТЬСЯ АРЕШТОМ на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

***

Будь-яку правильну справу треба доводити до логічного кінця.

Дякуємо Володимиру Ковальчуку, який на місці тримає руку на пульсі»

Ми попросили прокоментувати ситуацію депутата Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка.

- Для нашої області мораторій на експорт лісу-кругляку має дуже важливе значення. Річ у тім, що 39,8% території області займають ліси. Це один з найбільших показників в Україні. Запаси деревини в Рівненській області складають 112,8 мільйонів метрів кубічних. Тобто, в разі відміни мораторію наша область стане одним з провідних регіонів по вирубці лісів, що без сумніву призведе до страшних екологічних наслідків. Цілі райони можуть перетворитися в пустелю. Тому я зареєстрував проект рішення обласної ради, в якому ми, депутати-радикали, вимагаємо від Президента та Парламенту ні в якому разі не скасовувати мораторій.

Тема лісу стала однією з ключових і на сесії Рівненської міської ради, яка відбулася минулого вівторка. На ній виступив голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка в раді, Роман ­Стасюк, і запропонував міській раді прийняти рішення щодо неприпустимості відміни мораторію.

Ми попросили Романа Стасюка прокоментувати ініціативу і реакцію на неї колег по раді.

- Річ у тім, що в місті є великі невикористані потужності по переробці деревини. Це тисячі нових робочих місць для рівнян. Тому мораторій на вивіз лісу-кругляку є дуже актуальним для обласного центру. Звісно це не подобається нашій місцевій владі, бо на вивозі лісу чиновники завжди добре заробляли. Наша провладна більшість в міській раді зробила все можливе, аби не прийняти наш варіант рішення. Скажу більше, була спроба скомпрометувати народних депутатів від Радикальної партії Олега Ляшка, які не дали вивезти за кордон цілий ешелон деревини. Це ганебно, коли депутати Рівненської міської ради від нібито опозиційної та патріотичної політичної сили намагаються звинуватити народних депутатів ледве не в спробі вимагання коштів.

08.12.2016Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2016p. 
На головну сторінку