Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У світі класики

Вівальді та Мендельсон у Рівному

Скрипаль нагадав рівнянам... пастиря

“Халявний” концерт відбувся нещодавно в Рівненському залі камерної та органної музики. А виступали на сцені скрипаль Сергій ДОБАШ та піаністка Вікторія АЛМАТІ з Мукачева. Скрипка у супроводі фортепіано плакала, виконуючи відомі класичні твори Антоніо Вівальді, Цезаря Франка, Мендельсона. Дехто з глядачів теж сплакнув...

Утім, були й такі глядачі, які серед концерту встали й покинули зал. Справа в тім, що в другій частині концерту скрипаль почав нагадувати більше недільного пастиря, аніж просто музиканта. Чоловік щиро розповідав, як він пізнав Бога і закликав людей піти шляхом правди та істини, презентуючи заодно свою дебютну книгу “Шукачам присвячується”. У книзі йшлося не про гру на скрипці, а про пошук сенсу життя та роздуми про боротьбу між вірою та розумом (істина, за словами автора, десь посередині).

Проте, якщо комусь і не припав до вподоби прихований заклик музикантів “покайтеся, брати та сестри”, то від музики скрипки та фортепіано всі глядачі, без сумніву, залишилися в захваті. А музиканти наприкінці виступу не переставали хвалили Рівненський зал камерної та органної музики, мовляв, акустика тут дуже хороша. І пообіцяли завітати в Рівне з концертом іще. Тому запам’ятайте ці імена - Сергій Добаш та Вікторія Алматі, і приходьте послухати справжню живу музику, від якої не гріх і сплакнути!

22.09.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2005p. 
На головну сторінку