Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №790 від 22.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На РАЕС відкрили військове містечко для нацгвардійців

На майданчику Рівненської АЕС урочисто відкрили містечко військової частини з охорони Нацгвардії України.

Голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко, який взяв участь у відкритті військового містечка, наголосив на важливості покращення життєдіяльності військовослужбовців та посиленні заходів безпеки на стратегічних об’єктах.

«Ця подія є знаковою для Поліського краю. Адже Рівненська атомка – один із основних стратегічних об’єктів області, а безпечна експлуатація енергоблоків та захист АЕС від можливої зовнішньої загрози – першочергове питання. Особливо це актуально в теперішній час – в умовах російської агресії проти України», - відзначив Олексій Муляренко.

Так, у військовому містечку створені необхідні умови для несення служби та забезпечення безпеки Рівненської АЕС як у мирний, так і у військовий час. За словами Президента ДП “НАЕК “Енергоатом” Юрія Недашковського, рівень матеріально-технічного оснащення в/ч 3045 є найкращим серед АЕС України.

Наступного року військовий полігон буде доведений до повної відповідності своєму призначенню, зокрема дообладнаний тиром для стрілецької зброї.

Новозбудоване військове містечко включає адміністративну будівлю зі службовими приміщеннями, кабінетами для навчань, спортивним залом та власним медпунктом. Тут також побудовані утеплені гаражі для військової техніки та розплідник службових собак.

Як підкреслив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, забезпечення безпечної експлуатації є найвищим пріоритетом роботи атомної електростанції, важливою складовою якої є фізична захищеність.

Містечко зведене на місці колишньої будівельної дільниці, реконструкція якої проводилась у кілька етапів впродовж двох років та коштувала РАЕС близько 16 мільйонів гривень.

22.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2016p. 
На головну сторінку