Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №790 від 22.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Рівненські митники вилучили 120 кг незаконно ввезеного бурштину

Рекордну партію сонячного каміння вагою в 120 кілограм затримали Рівненські митники на митному посту «Костопіль». Щоправда, ввозився бурштин на митну територію України з Литовської Республіки, як спершу здавалося, цілком законно.

Начальник Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай розповідає, що директором рівненського підприємства «А» було подано митну декларацію на партію товару «бурштин необроблений» з пакетом товаросупровідних документів. Також надали і висновок гемологічної експертизи, який для митниці не є обов’язковим, однак приймається до уваги при здійсненні митного оформлення. Ніби, на перший погляд все правомірно і законно, однак у митників все ж виникли підозри, і вони провели перевірку. І недарма.

У ході здійснення перевірочних заходів було виявлено наявність інших документів, які до митного контролю не подавалися. Підприємством до Рівненської митниці ДФС було надано різні товаротранспортні накладні та зовнішньоекономічні контракти, що, в свою чергу, могло вплинути на митну вартість товару. За результатом застосування системи управління ризиками було згенеровано і проведено митний огляд, в ході якого встановлено, що на мішках із сонячним камінням наявне маркування, відомості на якому суперечать інформації про відправника та отримувача, зазначених у митній декларації.

З метою врегулювання розбіжностей у підприємства було витребувано додаткові документи, інформація в яких знову виявилася суперечливою. Відносно директора ТОВ «А» було складено протокол про порушення митних правил, за ознаками частини 1 статті 483 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу у розмірі 100% від вартості товару з його конфіскацією. Тож бурштин митники вилучили, а справу буде згодом передано до суду.

22.12.2016Рівненська митниця ДФС



Рівне-Ракурс №10 від 22.12.2016p. 
На головну сторінку