Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №791 від 29.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівненських бізнесменів вчили працювати ефективніше

Рівненських бізнесменів вчили працювати ефективніше

Рівненських бізнесменів навчали, як полегшити податковий тягар і збільшити інвестиції.

Такі консультації провели під час 10 робочих зустрічей, тренінгів та семінарів-практикумів.

Навчання відбулися в рамках реалізації обласної Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Рівненській області на 2015-2017 роки.

Про законодавчі новації розповідали фахівці фіскальної служби, територіального відділення Асоціації платників податків в Рівненській області, Всеукраїнського бухгалтерського клубу та фахові незалежні експерти.

«Такі заходи сприяють підвищенню професійного рівня підприємців. Адже, отримані знання та інформація дозволяють не тільки зекономити власні кошти, а й уникнути в майбутньому помилок при оподаткуванні, подачі звітності. Це, в свою чергу, сприятиме збалансованому надходженню коштів до місцевих бюджетів та стабільній роботі підприємств Рівненщини», - зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк.

Бізнесменам роз’яснили норми Податкового кодексу, трудового, митного законодавства.

Зокрема, підприємцям розповіли про сплату податку на прибуток, трансфертне ціноутворення, єдиний податок, специфіку роботи електронного адміністрування ПДВ, про підвищення мінімальної заробітної плати і її влив на ЄСВ.

Тим часом бізнесмени висловили думку, що необхідними умовами розвитку бізнесу є спрощення системи адміністрування оподаткування, подальша дерегуляція, а також промоція підприємництва.

29.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2016p. 
На головну сторінку