Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №791 від 29.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Голів об’єднаних громад Рівненщини вчили як заманити інвестора

У Рівненській ОДА відбувся семінар для голів об’єднаних громад – як для новообраних, так і «старійшин».

Керівників ОТГ вчили залучати інвестиції, готувати Стратегії розвитку громад та формувати бюджети.

Так, за словами голови правління Українського Інституту міжнародної політики Ростислава Томенчука, нині саме на об’єднані громади зосереджена значна увага закордонних інвесторів. Адже Децентралізація – ключова реформа в Україні. Вона позитивна і чесна.

Тому голови ОТГ мають великий ресурс довіри в іноземних інвесторів.

Ключовим для об’єднаних громад Рівненщини у залученні закордонного капіталу має бути співпраця із регіональною Агенцією із залучення інвестицій «ІнвестІнРівне», зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

«ІнвестІнРівне» - це унікальна структура в Україні, адже більшість регіонів не мають таких інструментів.

Агенція надає професійні послуги іноземним та вітчизняним компаніям для інвестування в Рівненщину, і, відтак, сприяння економічному розвитку області. Суттєво, що вона заснована обласною владою за підтримки Координатора проектів ОБСЄ.

«Саме через Агенцію на Рівненщину приходить більшість інвесторів. Це робочий орган, який забезпечує супровід кожного об’єкту. Перш за все, ви маєте сформувати якісну базу даних привабливих ділянок, а вже Агенція допоможе розмістити об’єкти на Google Map. Інвестори, перебуваючи в будь-якій країні світу, зможуть побачити вашу ділянку», - порадив головам ОТГ Ігор Тимошенко.

Нагадаємо, Рівненщина вже пройшла третину децентралізаційного шляху. Жодна громада, які об’єдналися першими, не шкодує про своє рішення. Вони мають хороші результати свого розвитку та значну фінансову підтримку держави.

29.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2016p. 
На головну сторінку