Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №791 від 29.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Школам Рівненщини передали майже тисячу комп’ютерів

899 комп’ютерів для шкіл Рівненщини надійшли до Рівненської області згідно наказу Міністерства освіти України

Ця допомога стала можлива завдяки дії двосторонньої угоди між урядами України та Китайської народної республіки.

Як повідомив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко комп’ютери планують передати для шкіл Рівненщини згідно попередньо затвердженого Міністерством розподілу.

«Згідно розподілу плануємо, що кожна опорна школа області отримає по 15 комп’ютерів. Таку ж саму кількість отримають начальні заклади, які беруть участь в проекті GO Camp. Решту пропорційно до кількості учнів розподілимо між усіма школами області на потреби та оновлення комп’ютерних класів», - розповів Олексій Муляренко.

Голова Рівненської ОДА підкреслив, що часто під час відряджень районами області звертав увагу на достатньо застарілу оргтехніку, на якій навчаються діти. А тому звертався до уряду з проханням віднайти можливість оновлення цієї техніки.

Разом з цим, Олексій Муляренко підкреслив, що на комп’ютерах, які надійшли уже встановлене ліцензійне програмне забезпечення, а тому їх відразу передають районним управлінням освіти.

«Ми відразу віддаємо комп’ютерну техніку районним управлінням освіти, у школи Рівного залишимо 124 комп’ютери. Усі пристрої оснащені ліцензійним програмним забезпеченням, і уже готові до роботи», - пояснив Олексій Муляренко.

29.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2016p. 
На головну сторінку