Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №791 від 29.12.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як усунути похмільний синдром

Як усунути похмільний синдром

1.Среді медикаментозних засобів, які допомагають усунути характерні для похмілля неприємні відчуття в шлунку: но-шпа, лоперамід гідрохлорид, активоване вугілля або його більш активний аналог біле вугілля.

2. Відмінне засіб від похмілля , що нормалізує до того ж травлення, - гарячий бульйон або легкий суп.

3. Із спеціально призначених для усунення похмільного синдрому препаратів: Алко-Прим, Антипохмелин, Алко-Зельтцер і ін Причому використовувати переважно розчинні засоби, рясне пиття у разі похмілля взагалі володіє сильним поновлюючим ефектом.

Майте на увазі, що більшість цілеспрямованих ліків «від похмілля» містять у своєму складі ацетілсаліціновую, бурштинову, аскорбінову кислоти, а також деякі добавки. Тобто ефект від них практично той же, що і після прийому аспірину або цитрамон. Приймати необхідно по 2 таблетки після їжі. Але «лікуватися» таким чином можна, якщо немає протипоказань, пов’язаних з патологіями шлунково-кишкового тракту і проблем з серцем.

4. Цитрат магнію, як показали останні клінічні дослідження, також здатний привести в форму організм після пиятик. При цьому засіб (якщо його приймають курсом відповідно до інструкції) допомагає навіть у випадках хронічного алкоголізму .

5. Вітамін В6 в ампулах також може допомогти впоратися з похміллям. Дві ампули необхідно розчинити в половині склянки води і випити залпом.

6. Ще один метод: приготуйте склянку міцного солодкого чаю і запийте їм спочатку одну таблетку баралгина, а потім одну - фуросеміду.

7. З народних рецептів: змішайте 150 р. томатного соку, 200 г пива, 2 ст. ложки вершків, 5 м. дробленого мускатного горіха і випийте цей коктейль залпом.

8. Або змішайте 100 г. горілки, 1.5 склянки молока, 4 ст. ложки лимонного соку, 50 г цукру, і випийте суміш.

9. Інший рецепт: в чарку, змащену рослинним маслом, потрібно обережно видавати сирий жовток, посолити і додати по щіпці червоного і чорного перцю. Проковтнути за один прийом.

10. Також можна змішати 100 г. горілки, чайну ложечку меду, 3 столових ложки сметани і випити цю суміш маленькими ковточками.

Серед досить ефективних «бабусиних» рецептів: розсіл, квас, квашена капуста, мочені яблука, рибні консерви, кефір (не більше 300 грам) і кисломолочні напої, м’ятний чай з медом або хліб з медом.

На закінчення хочеться побажати: якщо вже ви іноді вживаєте алкоголь, то краще віддати перевагу келиху хорошого вина в компанії друзів, у затишній обстановці. Неважливо, де: вдома, в ресторані, в гостях або на природі - нехай все буде красиво! І тоді вино буде корисним, а спогади - приємними.

29.12.2016



Рівне-Ракурс №10 від 29.12.2016p. 
На головну сторінку