Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №793 від 19.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Органами прокуратури Рівненщини заявлено позовів в інтересах держави на суму близько 350 млн грн

Органи прокуратури Рівненської області у 2016 році активно реалізовували повноваження із представництва інтересів держави в суді. Результатом такої діяльності є повернення державі та громаді значної кількості майна і землі.

Так, прокурорами торік пред’явлено до суду позовів на суму понад близько 350 млн грн, з них за результатами судового розгляду задоволено на суму 266 млн грн, ще 0,7 млн грн відповідачами сплачено в добровільному порядку.

Зокрема, активно здійснювалися заходи цивільно-правового характеру на захист державної та комунальної власності. У цій сфері пред’явлено позовів на суму понад 43 млн грн, крім того за результатами вивчення матеріалів розпочато 6 кримінальних проваджень.

До прикладу, за позовом прокуратури Рівненщини у власність держави повернуто комплекс будівель та споруд Дубенського комбінату хлібопродуктів вартістю 4,6 млн грн. Доведено, що право приватної власності на ці об’єкти було зареєстровано за акціонерним товариством незаконно, всупереч встановленій законодавством забороні щодо зміни форми власності на державне майно. Також вживалися представницькі заходи у сферах бюджету (заявлено позовів на суму 1,4 млн грн, навколишнього природного середовища (понад 830 тис грн). Прокурори пред’явили позовів на захист більше 9 тис га земель вартістю понад 300 млн грн від неправомірного посягання.

Всього ж органами прокуратури Рівненщини забезпечено участь у розгляді майже 300 цивільних та господарських справ з постановленням кінцевих рішень, в тому числі за апеляційними скаргами, внесеними у справах за позовами органів прокуратур Волинської, Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей.

Реагуючи на незаконні судові рішення до судів вищих інстанцій оскаржено 61 таке рішення, з них більшу половину вже скасовано. Сума за рішеннями, скасованими за документами оскарження, становить понад 1,1 млн грн. У ході вивчення прокуратурою матеріалів на предмет наявності підстав для представництва інтересів держави виявлено 40 кримінальних правопорушень, відомості про які внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Робота на вказаному напрямі продовжується.

Управління представництва інтересів громадянина або держави у суді прокуратури Рівненської області

19.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2017p. 
На головну сторінку