Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №793 від 19.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кімнатні рослини, які допоможуть впоратися із безсонням

Кімнатні рослини, які допоможуть впоратися із безсонням

Поганий сон погіршує фізичний стан організму, змінює настрій людини, погіршує концентрацію й має інші негативні ефекти, які суттєво погіршують якість життя.

Утім, на щастя, існує дуже багато способів швидко вирішити цю проблему, відновити нормальний сон і почати висипатися. Поперше купуйте тільки якісну білизну трусы боксеры.

Також ви можете поставити у свою кімнату деякі рослини, які є ефективним і на 100% натуральним рішенням від безсоння. До того ж, вони чудово оживлять ваше помешкання. Ці рослини знімають стрес і очищують повітря, тому ви спатимете значно міцніше.

Пропонуємо вашій увазі 6 найкращих рослин, які варто поставити у своїй кімнаті, щоб ви могли обрати ту, яка вам до вподоби. Погляньмо разом!

Жасмин

Жасмин – це екзотична рослина, яка дуже добре заспокоює тіло та розум. Доведено, що він контролює рівень тривоги, а це сприяє кращому сну.

Тобто якщо поставити жасмин на тумбочку біля ліжка або навіть у куток кімнати, це допоможе вам швидше заснути й краще розслабитися.

Лаванда

Лаванда – це рослина, яка стала дуже популярною завдяки своєму запаху та заспокійливому ефекту. Її використовують у багатьох терапіях, щоб контролювати тривогу та сприяти сну.

Цвіт лаванди виділяє аромат, який сповільнює ритм серця та запобігає виробленню кортизолу, також відомого як гормон стресу.

Хоча більшості людей подобається використовувати цю рослину у вигляді ефірної олії або парфумів, ми радимо випробувати її у в найбільш натуральному стані – красивої квітучої рослини.

Алое

Алое належить до рослин, які найкраще очищують повітря. Воно виробляє кисень навіть уночі, що допомагає організму глибоко заснути та добре відновитися.

Також варто зазначити, що алое легко вирощувати й доглядати за ним, адже цю рослину не потрібно постійно поливати.

Єгиптяни називали його “рослиною безсмертя”, тому що алое має багато лікувальних властивостей і є чудовим косметичним засобом.

Можете поставити його в спальні, однак ми радимо розташувати горщик біля вікна, щоб на нього падало достатньо світла.

Гарденія

Особливою ознакою гарденії є її яскраві вічнозелені листки та запашний цвіт, який володіє заспокійливим ефектом.

Цю рослину можна ставити в приміщеннях, адже вона не спричиняє жодних побічних ефектів, а навпаки – сприяє хорошому сну.

За результатами досліджень, гарденія жасминоподібна знімає тривожність, стрес і безсоння не менш ефективно, ніж валіум.

Утім зверніть увагу на те, що доглядати за цією рослиною не надто легко. Її листя та квіти потребують багато уваги.

Валеріана

Валеріана – це красива вічнозелена рослина з білими або рожевими квітами, які виділяють вишуканий аромат.

Її вже з 16-го століття використовували як активний інгредієнт для створення парфумів, але потім корінь почали додавати в чаї та настоянки для боротьби з безсонням.

Відкриття заспокійливого ефекту цієї рослини приписують римському лікарю та філософу Галену, який одним із перших почав виписувати валеріану. Ліки мали чудовий успіх, адже аромат валеріани дуже ефективно бореться з розладами сну.

Не забувайте, що цю рослину потрібно поставити на місце, де вона отримуватиме багато світла – щонайменше 6 годин на день.

Бамбукова пальма

Невеличка бамбукова пальма – це ідеальний варіант, якщо ви хочете очистити повітря в кімнаті та зробити свою оселю більш гармонійною.

Завдяки своїм властивостям вона дасть вам можливість насолоджуватися чистішим повітрям упродовж усього дня, а вночі сприятиме розслабленню.

Бамбукова пальма має екзотичне походження, тому зробить будь-яку кімнату більш вишуканою.

Щоб вона добре росла, просто підтримуйте ґрунт трохи вологим і старайтеся поставити горщик у місце, де немає забагато світла.

Перш, ніж обирати будь-яку з цих рослин, переконайтеся, що діти або домашні улюбленці, які живуть у будинку, не мають на неї алергії.

Старайтеся чистити та зволожувати листя кожного тижня, щоб воно не пересихало.

19.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 19.01.2017p. 
На головну сторінку