Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №794 від 26.01.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

На Рівненщині відбувся тендер на реконструкцію 29 лікарських амбулаторій в рамках проекту Світового банку

На Рівненщині відбувся тендер на реконструкцію 29 лікарських амбулаторій в рамках проекту Світового банку

Київська, вінницька та дві рівненські будівельні компанії виявили бажання взяти участь в реконструкції 29 сільських амбулаторій в межах реалізації проекту Світового банку «Покращення охорони здоров’я на службі у людей» на Рівненщині. Пропозиції учасників було публічно відкрито 23 січня 2016 року у приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації. Процедура відбувалась у присутності представників будівельних компаній та журналістів.

Рівненщина – одна з 8 областей України, де реалізується проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». У межах цього проекту передбачається, зокрема, реконструкція лікарських амбулаторій та ФАПів в сучасні медичні заклади. Сам проект реалізується до 2020 року, тож реконструкції амбулаторій поетапно проходитимуть в кожному районі області.

В цілому заплановано провести реконструкцію 105 амбулаторій у 3 етапи. Перший етап включає 29 об’єктів у чотирьох районах області: Рокитнівському (9 об’єктів), Дубровицькому (7 об’єктів), Зарічненському (4 об’єкти) та Володимирецькому (9 об’єктів) районах. Власне, саме для визначення виконавців робіт на об’єктах першого етапу й проводилися національні конкурсні торги.

«Реалізація цього проекту вкрай важлива для мешканців нашої області. Адже він дозволяє створити навіть у найвіддаленіших селах Рівненщини сучасні амбулаторії з відповідним обладнанням та кваліфікованими лікарями. Але усе починається з ремонту та реконструкції. Тому сьогоднішнє розкриття є особливо важливим, адже це лише перший етап цілої низки закупівель ремонтних робіт та реконструкцій», - прокоментував розкриття тендерних пропозицій начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.

За результатами розкриття пропозицій стало відомо, що зацікавлені у виконанні робіт з реконструкції та ремонту лікарських амбулаторій чотири компанії. Дві з них, а саме ТОВ «ВП-Євротехнології» та ТОВ «Укрбудреммонтажінжиніринг» виявили зацікавленість на усі п’ять лотів. ТОВ «Вінницька будівельна компанія» готова взятися за лікарські амбулаторії та ФАПи у Володимирецькому та Зарічненському районах, а ТОВ «Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс» пропонує виконати роботи з реконструкції лише у Володимирецькому районі.

«Згідно з правилами Світового банку, основними критеріями відбору переможця торгів є його відповідність кваліфікаційним вимогам та цінова пропозиція. Тобто буде визначатися, наскільки компанія здатна реалізувати взяті на себе зобов’язання за заявлену ціну. Під час оцінки перевага буде надаватись компаніям, які запропонували найнижчу ціну», - розповів керівник групи консультативної підтримки Світового банку Сергій Рибачок.

За словами Сергія Рибачка, процес оцінки пропозицій та узгодження результатів тендеру зі Світовим банком може тривати до двох місяців від дня розкриття. Тож він сподівається, що вже навесні розпочнуться будівельні роботи. Щодо термінів їх завершення, то Сергій Рибачок підкреслив, що кожен об’єкт має свій об’єм робіт, а відтак і свій термін їх виконання.

Завжди відкриті до співпраці,

Група консультаційної підтримки субпроекту Світового Банку в Рівненській області. (Будь-які запитання щодо втілення проекту Світового банку на Рівненщині можна висилати на електронну адресу: media.rivnewb@gmail.com, або на адресу: rivnegus@gmail.com)

26.01.2017



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2017p. 
На головну сторінку