Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №265 від 09.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бувальщина

Бог благословив, а Сатана забрав

У місті відкривався новий бар. Були присутні представники влади. Запросили на цю урочисту подію і батюшку, щоб освятив цей заклад на удачу.

Проте такі місця, вважають люди, не повинні освячуватися: адже тут продаються і розпиваються спиртні напої, а церква завжди закликає свою паству не дружити з пляшкою. Але чим керувалася влада, та й сам батюшка, то тільки їм відомо. У бізнесі, як кажуть, завжди йдуть на гріх. Тож, коли керівник району перерізав червону стрічку і батюшка, прочитавши молитву, окропив святою водою приміщення бару, потяглися туди перші відвідувачі.

Сідали за столи, робили замовлення, і, звичайно, в першу чергу, на столах з’являлися пляшки з горілкою та пивом. Пили хлопці - у такий день і випити не гріх, раз батюшка освятив. “Сьогодні й міліція не забере”, - жартували вони між собою. Та помилилися. Коли вийшли на вулицю, один із хлопців спіткнувся і упав, хоча й не був п’яний. Аж тут перед його очима виросли “санітари міста” - міліціонери. Підхопили невдаху і повели. Назустріч ішов його знайомий. Побачивши, що міліція веде під руки Івана, запитав: “За віщо тебе, друже?”. “От бачиш, Васю, - відповів той. - Бог благословив, а Сатана забрав”.

09.11.2006Володимир ПІНЧУК, м.Сарни



Рівне-Ракурс №10 від 09.11.2006p. 
На головну сторінку