Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №796 від 16.02.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

6 типових помилок, які ви робите

6 типових помилок, які ви робите

коли засмітилася раковина

Помилка 1: Ви чекаєте доти, поки у вас в раковині не сформується повноцінне засмічення.

Вода наповнила раковину до країв і не йде, у вас під рукою немає жодного засобу від засмічення, і, зрозуміло, все це трапляється невчасно. Ось-ось прийдуть гості, або вам потрібно терміново тікати на роботу, або дитина прямо зараз вимагає кавун, а ви навіть не можете його помити.

Як правильно: Звертайте увагу на ознаки несформованого засмічення. І тримайте під рукою ефективний засіб для прочищення труб, який можна використовувати не тільки для усунення, але і для профілактики засмічень.

Помилка 2: Ви відразу ж розбираєте сифон.

Запідозривши, що у вас в раковині формується засмічення, ви знаходите в Інтернеті «елементарну інструкцію» щодо усунення засмічення, в якій написано, що впоратися з цим завданням дуже просто. Ви цьому вірите і відразу ж розбираєте сифон, щоб видалити бруд. Результат: сифон розібраний, вся підлога в кухні залита брудною водою, ви брудна і мокра, зібрати сифон у вас не виходить, і ви підозрюєте, що його зламали.

Як правильно: якщо ви хочете самостійно усунути засмічення в раковині, зробіть це за допомогою хімічних засобів для прочищення труб. У цьому випадку вам не доведеться нічого розбирати або прочищати.

Помилка 3: Ви не читаєте інструкцію.

Ви заливаєте засіб для усунення засмічення в зливний отвір раковини і очікуєте миттєвого результату. І якщо вода в ту ж секунду не починає зливатися без перешкод, оголошуєте, що засіб не працює.

Як правильно: Перед використанням уважно прочитайте інструкцію виробника. У ній зазначено оптимальну кількість засобу, час, який потрібно почекати, перш ніж промивати раковину водою, дана докладна інструкція з ліквідації засмічення.

Помилка 4: При використанні хімічних засобів ви не надягаєте рукавички.

Засмічення в раковині найчастіше утворюється через те, що на стінках труб осідають жирові і білкові сполуки. Для того щоб розчинити ці неприємні субстанції, необхідно застосувати активний хімічний засіб, і якщо він потрапить на шкіру, то може викликати подразнення.

Як правильно: Не сподівайтеся, що ви оборежно заллєте засіб у раковину. Одягніть рукавички до того, як візьметеся за усунення засмічення.

Помилка 5: Ви заливаєте відразу кілька засобів «на всяк випадок».

Ви починаєте з «бабусиних» рецептів для усунення засмічення - безуспішно. Потім заливаєте в раковину дешевий засіб. Коли він теж не працює, туди ж додаєте засіб подорожче, вже від відомого виробника. У результаті у вашій раковині утворюється вбивчий хімічний коктейль.

Як правильно: Якщо ви налаштовані на тестування декількох засобів, принаймні, використовуйте їх по черзі. А щоб заощадити час і гроші, купіть один, але якісний засіб перевіреного виробника, яке гарантовано ліквідує ваше засмічення.

Помилка 6: Після того, як засмічення ліквідовано, ви не робите висновків.

Якщо не замислюватися про профілактику засмічення, то через деякий час воно утворюється знову. І як завжди, невчасно!

Як правильно: Встановіть в раковині сіточку-фільтр, яка допоможе уникнути потрапляння великих частинок їжі в зливний отвір. Не змивайте в раковину те, що може її забити - пісок, волосся і т.д. Регулярно проводите профілактику засмічень.

16.02.2017



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2017p. 
На головну сторінку