Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №799 від 02.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

«Крав, бо хотілося пригод», - корецький зловмисник

«Крав, бо хотілося пригод», - корецький зловмисник

Так пояснив 25-річний місцевий мешканець, коли його та двох спільників затримали оперативники Корецького відділення поліції за скоєння семи крадіжок із помешкань. Тепер трьом пригод не бачити найближчих шість років.

Про те, що у господарстві 30-річного жителя обласного центру побували непрохані гості, чоловік повідомив до поліції 15 лютого. Рівнянин у Корці навідується до свого обійстя, де наразі ніхто не проживає, рідко. Тож з’ясувалося, що крадіжка була вчинена у листопаді-грудні торік.

Слідчо-оперативна група встановила, що зловмисники шляхом пошкодження вікна проникли до будинку, звідки викрали, усе, на чому можна заробити: газовий котел алюмінієві радіатори, металобрухт загальною вагою 60 кг і навіть чотири килими. А з іншого господарства невідомі викрали два алюмінієвих бідони.

В аналогічний спосіб обікрали будинок і 53-річної жительки Києва, коли та приїхала у село Користь. Вона виявила пошкоджене вікно, а з будинку зникли музичний центр, речі домашнього вжитку та шість алюмінієвих бідонів. Також до поліції звернувся і 61-річний мешканець того ж населеного пункту, що з його господарства невідомі поцупили кабель.

Правоохоронці за всіма фактами крадіжок з проникненням у приміщення розпочали досудові розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Завдяки професійним та злагодженим діям працівників карного розшуку Корецького відділення поліції вдалося встановити, що до скоєних злочинів причетний 25-річний мешканець Корця. Чоловік має дружину та дитину, однак за місцем проживання був відсутній. Поліцейські розшукали його у місті Козятин Вінницької області, де він переховувався у таборі серед осіб ромської національності.

Невдовзі правоохоронці викрили і його двох поплічників 20-ти та 24-річних жителів райцентру, молодший з яких вже перебував на лаві підсудних за скоєння крадіжок, однак тоді відбувся умовним терміном.

Чоловіки розповіли поліцейським, що до обійстя, що належить рівнянину, вони «навідувались» чотири рази. Усе крадене продавали на ринках Рівного, Корця та Новоград-Волинська.

«Усім трьом зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень та наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу, — повідомив начальник Корецького відділення поліції Ігор Яблонський. — Відповідно до санкції статті чоловікам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до шести років».

Чоловіки, які час від часу мали підробіток, пояснили, що крали, бо прагнули пригод під дією алкоголю. Правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

02.03.2017Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2017p. 
На головну сторінку