Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №799 від 02.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Ігор Мічуда: «Боролися, боремося і будемо боротися із незаконним будівництвом»

Ігор Мічуда: «Боролися, боремося і будемо боротися із незаконним будівництвом»

Фактично з першого дня роботи на посаді начальника Державної архітектурно будівельної інспекції в Рівненській області Ігоря Мічуди, він став дуже небажаним для багатьох гравців на ринку нерухомості, а останнім часом звинувачень на його адресу, в тому числі і в місцевих ЗМІ, стало дуже багато. Для того, аби спробувати розібратися в тому, що ж насправді відбувається в будівельній галузі Рівненщини автор зустрівся із самим Ігорем Володимировичем.

- Як ви відноситеся до нападів на свою адресу?

- Здебільшого з гумором, однак є такі дикі висловлювання окремих персонажів, що терпіти їх просто не можливо. Тому я змушений подавати до суду, аби захистити свої добре ім’я. Хоча в цій хвилі «заказухи» є й свій позитив – якщо пробують скомпрометувати мене і наш колектив, то це може говорити лише про одне – ми ефективно боремося із будівельною мафією і заважаємо ділкам провертати свої брудні оборудки. Хоча зрозуміло читати про себе відверту неправду звісно неприємно.

- Як основні проблеми будівельної галузі області?

- Проблеми можуть бути зі здоров’ям, а у нас питання. Хочу сказати, що більшість забудовників зрозуміли просту істину – хочете працювати на Рівненщині - робіть все згідно Закону і забудьте про поняття «порєшаємо». Будівельна галузь, як ніяка інша, вимагає від тих, хто в ній працює дисципліни і виконання норм і правил, бо від цього залежить життя багатьох людей. Тому незаконне будівництво – це зло, з яким ми боремося і, хочу сказати, є результати. Буквально учора отримали з Сарненської міжрайонної прокуратури інформацію, що вони подають в суд на знесення незаконно збудованого в Березному п’ятиповерхового будинку, який «будувала» скандально відома фірма «Рівбуд». В Рівному йдуть перевірки «Апартамент буд». Жодних документів на будівництво цієї одинадцятиповерхової споруди немає. Генеральний підрядник повідомляє, що він генпідрядником не є. Документи, за якими цю «купу сідельних матеріалів» підключили до комунікацій, взагалі мають ознаки підробок. Тобто зрозуміти, як з таким підходом до роботи можна взагалі планувати щось будувати, я не можу. Звісно порушників потрібно наказувати «гривнею». Так лише на ТОВ «Спецрембуд» накладено штрафних санкцій на мільйон 738 тисяч гривень. Що ж стосується інших таких «будівничих», то ми очікуємо рішення про знесення будівлі за адресою: місто Рівне, вулиця Гайдамацька (колишня Струтинської), 13 б. Що ж до інших забудовників, то ми контролюємо їх роботу, і хочу сказати, що більшість з них працюють чесно, і це не може не тішити.

02.03.2017Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2017p. 
На головну сторінку