Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №800 від 09.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Представники ЄС відзначили позитивний досвід Рівненщини у децентралізації

Рівненщина – одна з небагатьох областей, яка є ініціатором підвищення кваліфікації представників об’єднаних громад.

На цьому акцентували експерти Євросоюзу з питань децентралізації під час зустрічі із керівництвом ОДА.

Так, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот відмітив позитивне напрацювання Рівненської облдержадміністрації у напрямку навчання для органів місцевого самоврядування.

«Рівненщина – одна з не багатьох областей є ініціатором підвищення кваліфікації представників об’єднаних територіальних громад. Це позитив, адже після процесу об’єднання громад найскладнішою проблемою буде їх якісне кадрове забезпечення», - зазначив Беренд де Гроот.

Так, останнім часом для керівників ОТГ та їх працівників організовують достатню кількість семінарів, підтвердила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Це навчання щодо використання коштів, залучення інвестицій, створення нових робочих місць, роботи у сфері освіти та культурі.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко додав, що керівники об’єднаних громад на Рівненщині зацікавлені у модернізації своїх адміністративних послуг і вже працюють у пошуку позабюджетних коштів. Так, наразі 3 громади – Козинська, Радивилівська та Мирогощанська – вже готують проекти на конкурс у масштабному грантовому проекті U-LEAD із побудови ЦНАПів.

Директор програми GIZ проекту U-LEAD Бастіан Вайгель наголосив на важливості потенціалу реформи децентралізації поєднати з намаганнями оздоровити економіку та підвищити якість послуг і прозорість процесів. «Зараз широке вікно можливостей для громад. Обсяги міжнародної підтримки – достатні великі. Тому громадам варто скористатися міжнародною підтримкою», - додав він.

09.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 09.03.2017p. 
На головну сторінку