Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №802 від 23.03.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Додаткових 42 мільйони гривень надійшли до обласної скарбниці.

Ці кошти утворилися у результаті перевиконання бюджету за минулий рік.

Тож уже завтра на сесії обласної ради додаткові доходи спрямують на обласні цільові програми у різних сферах. Це сільське господарство, освіта, охорона здоров’я, соцзахист населення, енергоефективність, охорона навколишнього середовища.

«Зміни до обласного бюджету необхідно прийняти. Адже кошти, що розподіляються, спрямовані на підтримку та розвиток територій і громад, їхніх жителів. Так, лише малозабезпеченим, у тому числі й сім’ям загиблих на Майдані та учасників АТО, пропонують виділити 2,5 мільйони. Тому ми сподіваємося, що депутати підтримають запропоновані Рівненською облдержадміністрацією зміни до бюджету», - зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Щодо аграрного сектора, то додаткові гроші пропонують виділити на надання кредитів. Зокрема, 400 тисяч гривень спрямують на позики фермерам для придбання мінеральних добрив та насіння для посівної, закупівлю ВРХ.

Понад мільйон гривень необхідні для реалізації обласної програми «Власний дім». В її рамках надаватимуть довгострокові кредити на реконструкцію житла на селі, в першу чергу для учасників АТО.

Розвитку сільських територій також сприятиме реалізація проектів територіальних громад. На ці цілі Рівненська ОДА запропонувала виділити 800 тисяч гривень.

Із додаткових доходів обласної скарбниці пропонують виділити ще мільйон гривень на відшкодування відсотків за «теплими» кредитами. Це допоможе здешевити позики на енергоощадне обладнання для людей на утеплення їхніх домівок.

Важливим є прийняття програми «Шкільний автобус», кошти якої підуть на закупівлю шкільних автобусів. З них 10 одиниць придбають для об’єднаних територіальних громад. Крім того, понад 12 мільйонів гривень направлять для 5 опорних шкіл області. За ці гроші планується закупити обладнання для навчальних кабінетів, провести енергоощадні заходи.

У галузі охорони здоров’я депутатам пропонують проголосувати за виділення грошей для екстреної медичної допомоги та пацієнтів, що хворіють на муковісцидоз.

Окрім того, додаткові кошти з бюджету спрямують на підтримку інтернатних установ області, патріотичне виховання молоді, природоохоронні заходи та туризм.

23.03.2017



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2017p. 
На головну сторінку