Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №206 від 22.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Технічний прогрес на дорогах

Працівники ДАІ озброїлися відеокамерами

Згідно з наказом міністра внутрішніх справ України, на дорогах чотирьох областей нашої країни, в місцях патрулювання працівників ДАІ, вже встановлені відеокамери зовнішнього спостереження. Втім, Рівненська область не увійшла в число експериментаторів. Проте, з ініціативи начальника відділу ДАІ УМВС України в Рівненській області Едуарда ГЕРАСИМЧУКА, у нашому краї нещодавно також були встановлені камери відеоспостереження.

Наразі в області вже закуплено три відеокамери зовнішнього спостереження. Одну з них встановлено у місті Сарни, другу - на перехресті автодоріг Київ-Ковель, третю - Городище-Рівне-Старокостянтинів. Ще дві планується встановити в місцях інтенсивного руху транспорту - в обласному центрі та на дорозі державного значення Київ-Чоп.

- Цей експеримент став можливим завдяки допомозі громадян, котрі не байдужі до безпеки дорожнього руху та йдуть назустріч державтоінспекції у справі дотримання порядку на дорогах, повідомили з прес-служби відділу державтоінспекції УМВС України в Рівненській області. Працівники державтоінспекції сподіваються, що такий захід сприятиме підвищенню дисциплінованості водіїв на дорозі. Крім того, застосування спеціальних засобів спостереження дасть змогу документувати порушення правил дорожнього руху, що зведе до мінімуму виникнення конфліктних ситуацій між водієм та інспектором дорожньо-патрульної служби, і встановити правомірність дій інспектора чи водія.

22.09.2005



Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2005p. 
На головну сторінку