Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Почесна відзнака

Каверза тепер заслужений

Каверза тепер заслужений

Таким почесним званням нещодавно був нагороджений працівник “Інваспорту” Михайло Каверза (на фото), серед досягнень якого - виховання зірок інвалідного спорту, як-от: дворазова чемпіонка Європи Любов Семенюк, чемпіони світу Володимир Копитюк і Галина Галинська, майстер спорту Олександр Мурашко.

Тренерською роботою займається вже дуже давно - з 1987 року, проте, саме з інвалідами працює з 2000 року. Як пояснив сам визначний діяч інвалідного спорту України, змінити напрям праці вирішив, бо не бачив перспективи у подальшій роботі зі здоровими спортсменами. На запрошення “Інваспорту” погодився відразу, так і почалася нова тренерська кар’єра Михайла Миколайовича.

Успіхи також не забарилися, і супроводжують його й донині.

За час роботи в “Інваспорті” наставник виховав двох майстрів спорту, його підопічні брали участь у різних міжнародних змаганнях.

За тренерства пана Каверзи у збірній України, команда виграла світову першість з пауерліфтингу у жимі лежачи, посіла друге загальнокомандне місце на тому ж турнірі. Цього року українці повернулися з перемогою на Всеєвропейських змаганнях у Чехії: підопічні Михайла Каверзи були найсильнішими і у жимі, і у загальнокомандному заліку. Зараз українська збірна з пауерліфтингу не має рівних собі в Європі.

Наразі, рівень підготовки як рівненських спортсменів, так і усієї збірної, викликають захоплення, адже перед ними завжди ставляться лише найвищі завдання. Зараз заслужений тренер продовжує готувати спортсменів-важкоатлетів до чемпіонату світу 2007 року та Всесвітних ігор, що пройдуть у Бразилії.

- Пане Михайле, таке звання є високим досягненням, до чого будете прагнути тепер?

- Існує ще й таке поняття, як заслужений працівник фізкультури і спорту. Та для цього потрібно, аби пауерліфтинг став Олімпійським видом спорту, щоб наші спортсмени могли перемагати на Параолімпійських іграх. Поки що про це залишається лише мріяти. Хотів би подякувати центру інвалідного спорту “Інваспорт” в особі його директора Віктора Кучера за постійну підтримку та можливість проявити себе, досягнути таких вершин.

Колеги по спортивній ниві, тренери і підопічні вітають Михайла Каверзу із присвоєнням йому звання заслуженого тренера, бажають подальшого кар’єрного зростання, успіхів на майбутніх змаганнях, нових перемог та нагород.

16.11.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку