Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розважаючи - розвивати

Прагнемо зробити життя цікавим

Прагнемо зробити життя цікавим

Приїхавши до Мирогощанського аграрного коледжу, ніби потрапила в оазу: територія гарно впорядкована і чисто прибрана, всюди доглянуті клумби з квітами, охайно підстрижені зелені загорожі, викладені “кісткою!” доріжки і майданчики, перед головним навчальним корпусом - альпійські гірки і навіть справжній фонтан. “Дехто думає, що тут таке собі село, глушина, - сміється мій “екскурсовод”, викладач іноземних мов Людмила ГОЛОВА. - А у нас досить цивілізоване студентське містечко, в якому є все, що необхідно для повноцінного навчання та змістовного відпочинку”.

- Мирогощанський аграрний коледж - найстаріший заклад аграрної освіти в області і в Західному регіоні країни, - говорить пані Людмила. - Він веде свій початок від польської “школи рільничої”, яка працювала тут ще до 1939 року. Починаючи із середини вісімдесятих років минулого століття, коледж бере участь у міжнародних студентських програмах. Тривалі партнерські стосунки підтримує коледж із двома польськими школами рільничими. Студенти МАКу проходять стажування на фермах Польщі і Великобританії.

Ми заходимо у будиночок, в якому розташований музей коледжу і села Мирогощі. У його кімнатах зібрані фото і документи, старовинні предмети селянського побуту: начиння, рушники, одяг.

- Все це багатство зібране нашими студентами і викладачами. Це не просто експонати, а свого роду наочні посібники, - пояснює Людмила Феодосіївна. - Ми використовуємо ці горщики, плетені кошики, килимки і вишиванки на уроках краєзнавства. А музейні меблі навіть “зіграли” в художньому фільмі “На крутизні”. У ролі декорацій, звичайно.

- Навчальним процесом перебування студента у коледжі не обмежується, - продовжує пані Людмила. - Першокурсників буквально з моменту посвячення у студенти активно залучають до громадського життя. Старшокурсники організують тематичні вечори, на яких у дотепній - найчастіше в театралізованій - формі знайомлять майбутніх організаторів і технологів фермерського господарства, механізаторів, електриків, тваринників і агрономів з основами професії.

У теплі дні осені святкуємо День квітів: студенти створюють оригінальні композиції з пишних дарунків цариці Флори. На Покрову студенти випробовують свої сили і вправність у різноманітних Козацьких забавах. Напередодні Дня студента готуємо святковий концерт за участю народного хору викладачів та студентського танцювального ансамблю. Сподіваємося, що на сцену вийде вокально-інструментальний ансамбль “Надія”, у тому ж складі, що й тридцять років тому. Вгадайте, хто буде сидіти за ударною установкою? Наш директор - Давид Олександрович Шварц. Бачили у нього в кабінеті американські барабанні палички? Він іще за студентських років грав на ударних, а засновником і художнім керівником ВІА був ще зовсім молодий викладач Віталій Дзядик: сьогодні він керує у коледжі фізичним вихованням студентів.

Попереду на нас чекають Різдвяні свята з традиційним конкурсом вертепів та День святого Валентина - свято краси і кохання. Дуже яскраве і веселе дійство - Проводи Зими. Творча фантазія надихає кожну групу студентів на щось особливе: наші студенти створюють зі снігу дивовижні скульптури. А 1 квітня ми традиційно святкуємо День гумору.

16.11.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку