Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №266 від 16.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фізична культура

Запорука здоров’я чи зайва морока?

Спортивний комплекс Мирогощанського аграрного коледжу складають танцювальний зал (він же - зал для тренування спортсменів-борців), стадіон, тир, великий спортивний зал, просторий вестибюль зі столами для пінг-понгу і - о диво! - плавальний басейн.

- Окрім того, що тут ми проводимо заняття з фізкультури, - говорить керівник із фізичного виховання коледжу, директор дитячої спортивної школи Віталій ДЗЯДИК, - на нашій базі традиційно проходять тренувальні збори баскетболістів “Пульсару” і волейболістів “Регіни”. У стінах спорткомплексу коледжу працюють секції волейболу, настільного тенісу, футболу, плавання, вільної боротьби. До речі, студент Роман Дацюк, вихованець тренера дитячої спортивної школи Василя Довгальця, нещодавно став чемпіоном України з вільної боротьби серед юнаків.

Іподром Мирогощанського аграрного коледжу цього року отримав статус “державного”. Кіннотників коледжу знають далеко за межами України. Його випускники працюють тренерами вдома і за кордоном - в Італії, Угорщині, Польщі. Кінний спорт вважають “королівським” не лише за його красу і вишуканість, а й через те, що це дуже дорогий вид спорту. Адже найдешевше сідло коштує 1300 гривень! Кожна деталь упряжі, кожна підкова і навіть цвях до підкови коштують неабияких грошей.

Зоотехнік-селекціонер Вікторія МАРУЩАК запевняє: унікальна спеціальність, яку отримують випускники відділення конярства, користується шаленим попитом, адже кінний спорт нині є дуже модним серед товстосумів. “Наші студенти, - говорить пані Вікторія, - це справжні “універсальні солдати”. Починаючи з першого курсу, майбутні спеціалісти з тренінгу та випробування коней рисистих і верхових порід кожного ранку поспішають до стайні: доглядають, годують, чистять своїх улюбленців, прибирають у денниках. Вони просто закохані в цих благородних тварин, і коні відповідають їм відданою любов’ю. Наші наїзники беруть участь у традиційних змаганнях і завжди повертаються з призами. Цього року зі змагань рисаків на Київському державному іподромі мирогощанці привезли шість призів на трьох конях”.

16.11.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2006p. 
На головну сторінку