Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №810 від 18.05.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Чорнобиль: «окупація»

Чорнобиль: «окупація»

Трапилася ця історія якраз у дні чорнобильської катастрофи. Був у київському оркестрі трубач, здоровенний, як шафа. Кажуть, коли він плюхався в басейн, той виходив із берегів. Так от, він запросив двох своїх дружків-духовичків відзначити Великдень у себе в селі на Прип’яті - випити, порибалити і таке інше.

Відзначили свято з розмахом. Наступного ранку продирають гості очі й чують з репродуктора тривожну новину про аварію на ЧАЕС. І наказ: терміново покинути територію! 

Спробували вони господаря будинку розштовхати - та все марно.

Волочити? Куди там! Його з місця не зрушиш! Нічого тут не поробиш - нашкрябали вони йому тремтячими руками записку: «Терміново тікай! ЕВАКУАЦІЯ!» - і поїхали разом з усіма. 

Під вечір прокидається наш трубач. Голова гудить. Довкола нікого немає. Похмелитися нічим. Намагається прочитати закарлючки - літери перед очима так і стрибають. Нічого не може втямити. Поглянув випадково у вікно, а там… Вантажівки, люди в білих спецухах і респіраторах туди-сюди бігають... Кинувся знову до записки - і нарешті насилу розібрав: «Терміново йди! ОКУПАЦІЯ!» 

«Ну, - думає, - все, хана! Американці висадилися! Третя Світова...» Приладжує абияк біле простирадло до швабри і виходить із піднятими руками, відчайдушно волаючи: «Український музикант! Не стріляйте...» 

Друзі його потім насилу відшукали в психлікарні. Але, до слова сказати, на його організмі радіація ніяк не позначилася, адже він був наскрізь проспиртований!

18.05.2017Сергій Білоніжко



Рівне-Ракурс №10 від 18.05.2017p. 
На головну сторінку