Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №812 від 01.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як виготовити пальник з банок з-під пива

Як виготовити пальник з банок з-під пива

Виготовити маленький пальник з підручних матеріалів можна, витративши всього чверть години. А стати у пригоді він може у найрізноманітніших ситуаціях. 

Наприклад скип’ятити літр води на такому пальнику можна менше ніж за 10 хвилин.

Нам знадобиться:

- дві однакові алюмінієві банки (з-під пива або інших напоїв),

- шило (голка або шпилька),

- плоскогубці,

- фломастер,

- ножиці,

- суперклей,

- монетка,

- паливо.

Збираемо:

Банки чисто миємо й даємо їм висохнути.

Потім акуратно відрізаємо ножицями по колу у кожної баночки дно (попередньо рівно окресливши лінію фломастером), зі стінкою висотою від 2 до 7 см. З’єднуємо обидві половинки банок, вставляючи їх зрізами одну в іншу. Намагаємося, щоб краї ввійшли один в один практично до кінця, а форма - збереглася круглою. У крайньому випадку, можна приклеїти суперклеєм.

Очищаємо банку від фарби (щоб не зайнялася під час роботи пальника). Шилом у центрі одного з денець проробляємо кілька маленьких отворів. Через них будемо заливати пальне. 

Потім по окружності ближче до краю проколюємо отвори, намагаючись зробити їх як можна меншого діаметра. Їхня кількість може варіюватися від 16 до 24. Варто врахувати, що чим більше отворів, тим інтенсивніше буде працювати пальник. 

Заливаємо в пальник пальне з розрахунку 60 г на 1 л води. Після заправлення закриваємо заливальний отвір монеткою. Наш пальник працює!

На замітку:

100 мл медичного спирту вистачить, щоб скип’ятити до 2 л води. Як паливо можна використовувати не тільки спирт, але й рідкі засоби для розпалювання багать. Тільки не беріть бензин або технічні спирти. Вони токсичні та при згорянні виділяють дуже багато диму.

01.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2017p. 
На головну сторінку