Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №814 від 15.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Важливо врятувати недограбоване майно Радіозаводу – Олексій Муляренко

Важливо врятувати недограбоване майно Радіозаводу – Олексій Муляренко

Під головуванням голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка відбулась нарада щодо подальших кроків повернення у державну власність майнового комплексу «Рівненський радіотехнічний завод»

Участь у засіданні взяли керівники обласної прокуратури, Фонду держмайна, ДФС, Нацполіції, представники ГО «Рівненський радіотехнічний завод».

Так, наразі тривають судові процеси – за позовом акціонерів щодо визнання недійсним рішення загальних зборів щодо відчуження майна заводу; за позовом регіонального відділення Фонду Держмайна щодо визнання недійсними договорів купівлі-продажу майна. Багаторічна справа зрушила з місця, втім проблемою залишається питання охорони – на територію систематично проникають сторонні. Водночас поліція не має права потрапити на територію приватного поки що підприємства.

«Питання охорони має бути вирішене в найкоротші терміни. На наших очах відбувається розкрадання заводу, тому  правоохоронні органи мають більш жорстко реагувати на такі сигнали і не дати вивезти недограбоване майно Радіозаводу», - звернувся до присутніх Олексій Муляренко.

Голова ОДА доручив обласному відділенню Нацполіції спільно з Фондом держмайна в області знайти законні шляхи охорони підприємства, аби максимально швидко реагувати на факти розкрадання майна.

Вже після позитивного вирішення справи у суді, йтиме мова про встановлення збитків державі.

«Сподіваюсь, судові процеси не затягнуться і величезна територія колишнього заводу повернеться у власність держави. Це буде та ділянка, де зможуть відновитись виробничі процеси. Звичайно, це вже не буде той, колишній, Радіозавод.  Але це інвестиційно приваблива територія, де можна створити тисячі робочих місць для рівнян», - відзначив Олексій Муляренко.

Нагадаємо, у свій час Рівненський радіотехнічний завод був  одним із найбільших підприємств області, яке виконувало замовлення для військового сектора. У 2008 році після приватизації власниками навмисно доведено завод до банкрутства. З того часу тягнуться судові справи щодо повернення його у власність держави.

Декілька місяців тому багаторічний процес повернення радіозаводу державізрушив з місця. Справу взяв під особистий контроль голова адміністрації Олексій Муляренко і вперше за багато років громадськості вдалося потрапити на територію колишнього Рівненського радіозаводу. Це дало можливість пришвидшити розслідування усіх кримінальних справ щодо цього об’єкту.

15.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2017p. 
На головну сторінку