Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №814 від 15.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олександр Нестерук:

Олександр Нестерук:

«Спільно ми можемо зробити Рівне містом, де приємно жити»

Ми багато говоримо про владу, потребу фінансування з державного бюджету навіть, порівняно невеликих, локальних проектів. В той же час є люди, які ледве не на «голому місці» створюють суспільно-корисні проекти. В якості прикладу можна назвати парк «Хімік», який розташований посередині житлового масиву «Ювілейний».

Він був закладений ще наприкінці вісімдесятих років і навіть за радянської доби, коли такі проекти досить щедро фінансувалися, не був доведений до пуття. В дев’яності гуляти розбитими доріжками парку у вечірній час ризикували лише екстрімали, бо був дуже великий шанс зустрітися з нетверезою компанією, а то й з наркоманами. Лавки були потрощені, освітлення також доведено до стану руїни, а дитяча площадка вціліла лише завдяки тому, що її споруди були бетонні і їх було просто неможливо зламати.

І ось за відродження парку «Хімік» взявся депутат міської ради від ВО «Батьківщина» Олександр Нестерук.

Пройшло кілька років - парк не пізнати. Фактично, сьогодні він став улюбленим місцем відпочинку не лише десятків тисяч мешканців «Ювілейного», а й усіх містян. Як це вдалося, і чи можна досвід відродження парку «Хімік» використати в інших місцях відпочинку обласного центру, ми попросили розповісти самого Олександра Нестерука.

- Чому я взявся за відродження парку? Все дуже просто – я сам живу на «Ювілейному» багато років, тут виросли мої діти і дивитися, як парк перетворюється на невідомо що, було не можливо. Тому я разом з іншими небайдужими рівнянами взявся за його відродження, це було в 2009 році. Сьогодні до нашого парку дійсно їдуть відпочивати навіть мешканці «Північного». Це добре, хоча і в нашого парку проблем вистачає, але ми їх вирішуємо і постійно придумуємо, щоб ще можна було зробити для того, аби наші містяни могли гарно і корисно провести вільний час. Серед останніх ідей – плануємо розбити алею сакур.

Чи можливо досвід парку «Хімік» використати в інших місцях відпочинку? Не просто можна, а й потрібно. Подивимося на «Пагорб Слави». Розмов про нього багато, але де дії? Невже не можна на такій величезній території облаштувати гарне цивілізоване місце відпочинку. Вважаю, що це реально і, що важливіше, потрібно робити. Через весь центр Рівного протікає річка Устя. Скільки місць відпочинку на її берегах можна створити. Так це не дешево, але в бюджеті Рівного гроші є. Тільки за перший квартал поточного року перевиконання бюджету становить більше шестидесяти мільйонів гривень. Тобто на приведення до ладу річки Устя, її берегів та навіть на очищення Басівкутського озера гроші в міста є. Вважаю, що це потрібно робити, тому що це капіталовкладення в якість життя усіх містян. Також є інші локальні парки такі, як наш «Хімік», які можна відродити і зробити їх місцями для відпочинку і зайняття спортом усіх бажаючих.

15.06.2017Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2017p. 
На головну сторінку