Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №814 від 15.06.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Що робити, коли волосся швидко жирніє

Волосся, що швидко жирніє, – це проблема, з якою потрібно боротися не тільки косметичним шляхом, а й за допомогою певного режиму харчування, сну і догляду. 

Волосся жирніє через підвищене вироблення шкірного жиру, причиною якого можуть бути неправильно підібрані засоби догляду за волоссям, стреси, порушення сну й гормональні збої.

Починаючи боротися з волоссям, що швидко жирніє, зверніться до трихолога (фахівець із проблем волосся). Він визначить рівень проблеми і призначить відповідне лікування. Також дотримуйтеся здорового способу життя – харчуйтеся тричі на день корисною і збалансованою їжею замість фаст-фуду і смаженої картоплі, спіть не менше восьми годин на день і не нервуйте через дрібниці.

Обираємо засоби догляду

Зверніть увагу на засоби для догляду за волоссям: шампунь, маску, кондиціонер. Визначте, чи підходять вони вам і наскільки шкідливий їхній склад: сульфати, парабени. Ароматизатори і концентрати часто стають причиною того, що волосся швидко жирніє.

Надавайте перевагу якісним продуктам, призначеним саме для жирного волосся, тому що до їхнього складу, як правило, входять натуральні компоненти, наприклад, шишки хмелю, кропива, хвощ польовий, мати-й-мачуха, корінь лопуха, корінь лепехи, ромашка, розмарин, алое тощо.

Щоб волосся не жирніло швидко, варто до миття голови робити маски: змастіть волосся кефіром, яєчним жовтком, сироваткою чи лимонним соком від коренів до кінчиків, зачекайте 20 хвилин і змийте теплою водою без шампуню. Після миття голови волосся корисно полоскати відваром трав.

Правила догляду

– Мийте голову раз на 2-3 дні теплою, не гарячою водою, щоб не прискорювати роботу сальних залоз.

– Менше розчісуйте і чіпайте волосся руками. 

– Підберіть собі зручну зачіску – за коротким волоссям легше доглядати і воно довше залишається об’ємними.

– Відмовтеся від використання гелю, мусу і лаку для волосся – ці засоби для укладки роблять волосся гладким, однак водночас і липким та брудним.

– Якомога рідше використовуйте фен, праску (плойку) – термовплив на волосся посилює роботу сальних залоз, через що волосся швидко жирніє.

Народні засоби

Маска з блакитною глиною.

Змішайте 3 ст. л. блакитної косметичної глини з водою до отримання консистенції сметани. Додайте 1 ч. л. реп’яхової олії та 1 жовток, ретельно розмішайте. Нанесіть отриману масу на шкіру голови і залиште на 20 хв.

Маска з жовтою глиною.

Змішайте 1 ч. л. яблучного оцту і жовту косметичну глину, щоб вийшла не дуже густа кашка.

Ополіскувач із кропиви.

Залийте 500 г листя кропиви 0,5 л окропу, прокип’ятіть кілька хвилин, остудіть і процідіть. Отриманим відваром ополіскуйте волосся щоразу після миття і втирайте його в корені. Це не тільки зменшить жирність волосся, але й прискорить його ріст, зміцнить і допоможе позбутися лупи.

Ополіскувач з ромашки.

Залийте квітки ромашки аптечної окропом у пропорції 1:10, остудіть і процідіть. Ополіскуйте волосся тричі на тиждень, тривалість курсу – три тижні.

Компрес із кефіру.

Нанесіть кефір (можна також використовувати кисле молоко) на волосся, загорніть голову рушником. Через 20 хв. змийте компрес теплою водою з шампунем. Наприкінці сполосніть волосся водою, трохи підкисленою оцтом.

15.06.2017



Рівне-Ракурс №10 від 15.06.2017p. 
На головну сторінку