Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №821 від 03.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Понад 4 тонни безакцизного спирту вилучили поліцейські

Понад 4 тонни безакцизного спирту вилучили поліцейські

Підозрілий автомобіль першого серпня, близько першої ночі, зупинили працівники групи реагування патрульної поліції у селищі Млинів. У вантажному відсіку поліцейські виявили 21 бочку, наповнену спиртом, без належних документів.

Автомобіль «Iveko» рухався дорогою у селищі Млинів із порушенням проблискових маячків, тож був зупинений патрульними поліцейськими (працівниками групи реагування патрульної поліції), які саме здійснювали нагляд за дорожнім рухом. За кермом транспортного засобу перебував 37-річний мешканець Львова. При перевірці у нього документів, водій почав помітно нервувати. Поліцейські запропонували йому відкрити для огляду вантажне відділення. У відсіку правоохоронці виявили 30 пластмасових бочок, об’ємом 200 літрів кожна. Дев’ять бочок були порожні, а відповідно 21 – наповнена рідиною, з різким запахом спирту. Водій при цьому жодних супровідних документів на вантаж не пред’явив. Не пояснив він також і кому належить спирт, та кому його віз.

Слідчо-оперативна група, яка одразу прибула за викликом млинівських патрульних, автомобіль разом із вантажем вилучила та помістила на територію Млинівського відділення поліції.

«У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом умисного введення в обіг на ринку України небезпечної продукції за статтею 227 Кримінального кодексу України, слідчі звернулись до суду з клопотання про накладення арешту на транспортний засіб та майно, — повідомив заступник начальника Млинівського відділення поліції – начальник слідчого відділу Тарас Гутюк. — Зразки вилученої речовини направлено до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення фізико-хімічної експертизи».

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясовуватимуть походження небезпечної продукції.

Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожуватиме покарання у виді штрафу в розмірі від 8500 до 17 тисяч гривень з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

03.08.2017Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2017p. 
На головну сторінку