Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №822 від 10.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Шахраї зняли 9000 грн у жительки Рокитного

Лише після дзвінка на «гарячу» лінію банку 28-річна жителька селища Рокитне зрозуміла, що її грішми заволоділи шахраї. Однак перед тим вона назвала псевдобанкіру всі необхідні реквізити.

В обідню пору шостого серпня жінці надійшло повідомлення про заблокування картки із зазначеними номерами телефонів, куди нібито слід звернутися. Зателефонувавши на один із них, по той бік слухавки чоловік представився працівником служби безпеки банку. За традиційною шахрайською схемою, аферист довідався усі необхідні банківські реквізити та отримав коди доступу до рахунку, що надходили в подальшому жінці через смс. У результаті із картки жительки Рокитного зловмисники зняли вісім тисяч 800 гривень.

За фактом шахрайства у поліції розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються вчергове до громадян! Будьте обачні і пам’ятайте, що працівники банків НІКОЛИ не запитують персональних даних клієнтів у телефонному режимі, адже володіють необхідною інформацією,тому подібні запитання повинні викликати у вас підозри.

Якщо Вам зателефонував такий «співробітник», негайно завершіть розмову, зверніться на «гарячу» лініюбанку, номер якої зазначений на звороті картки, та перевірте інформацію, яку Вам озвучили невідомі по телефону. У разі необхідності, заблокуйте картку і не телефонуйте у відповідь на незнайомі номери, які надходять разом із смс про заблокування картки.

Головна умова фінансової безпеки – нерозголошення конфіденційних даних: ПІН-код картки, пароль доступу до рахунку або послуг банку, CVV-код картки, строк її дії, номер паспорта, ІПН тощо. Це конфіденційна інформація і передача її третім особам категорично заборонена.

10.08.2017



Рівне-Ракурс №10 від 10.08.2017p. 
На головну сторінку