Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Баскетбол

Не вистачило одного влучного кидка

БК "Пульсар" - БК "Будівельник" - 67:68

Судді: Защук, Калугін, Широбоков. “Пульсар”: Козлов (8), Дубнюк (15), Шемосюк (7), Колот (0), Ковалевський (17), Сокур (10), Захожий (1), Скиданов (5), Баяндін (4).

Тренер: Сергій Шемосюк.

“Будівельник”: Стефанидин (10), Тимошенко (11), Євстратенко (9), Малиш (11), Брянцев (6), Забірченко (2), Горбенко (2), Балашов (4), Лохманчук (8), Кравець (5).

Тренер: Євген Мурзін.

Драматичним та нервовим виявився звітний поєдинок “пульсарівців” із київськими “будівельниками”. Перемогти рівнянам завадив тільки невлучний дальній кидок на останніх секундах гри - м’яч лише по-зрадницьки зачепив кільце гостей.

А розпочиналося усе з тотальної переваги киян. Беручи до уваги те, що оборона “помаранчевих” знову виявилася не на висоті, та й настрою на гру у наших баскетболістів особливого не було, швидкий відрив “Будівельника” у рахунку не здається дивним. Першу чверть підопічні Сергія Шемосюка програли без шансів - 12:23.

Оговталися вони тільки у другій десятихвилинці, коли очкова перевага “жовто-синіх” (форма “Будівельника”) досягла 19 пунктів. Після цього гра дещо вирівнялася. Віднайшли свою гру лідери рівненського клубу Слава Ковалевський та Анатолій Дубнюк. І все ж - 39:27 на користь гостей - підсумок половини матчу.

Зазвичай “Пульсар” украй невдало проводить кінцівку зустрічі, тож уболівальники, мабуть, уже й не сподівалися на якісь позитивні зміни ситуації на майданчику. Проте, виявляється, “Будівельник” також хибує “хворобою останніх хвилин”. Команда, яка повністю контролювала хід гри до великої перерви, після неї зовсім “розклеїлася”. Кияни забули і як оборонятися, і як атакувати. Як наслідок - “помаранчеві” швидко скористалися шансом і почали з шаленою самовіддачею надолужувати втрачене. Тут і сталося найцікавіше.

За п’ятнадцять секунд до фінальної сирени (рахунок 68:64 на користь “будівельників”) Вадим Скиданов здобув два очки з фолом. Більше того, судді зробили киянину попередження за неспортивний фол. Анатолій Дубнюк влучно кидає штрафний - 67:68, і м’яч залишається у рівнян... Останній кидок ювіляра Ковалевського (В’ячеславу у день гри виповнилося 30 років) міг схилити шальки терезів на наш бік, однак, не пощастило...

Сергій Шемосюк: “Програвати в одне очко - найболючіше. Шкода, що нам не пощастило”.

Євген Мурзін: “Наша перемога закономірна. Впродовж усього матчу ми повністю перемагали суперників”.

* * *

Наступну гру “Пульсар” проведе вдома, 2 грудня, проти клубу “Сумихімпром”.

30.11.2006Роман Свирида



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2006p. 
На головну сторінку