Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Як нас дурять

Чайник для "чайників"

Чайник для "чайників"

Ви ще не чули про нову акцію? Тоді ми йдемо до вас!

Нова акція для лохів стартувала на Рівненщині: молоді люди ходять по квартирах і, називаючи себе представниками магазину побутової техніки “Фокстрот”, пропонують “щасливцям” побутову техніку за ціною, ніби в чотири рази нижчою, ніж у магазині. На цей “гачок” потрапила й мешканка Рівного, яка проживає у мікрорайоні “Північний”. Жінка звернулася в редакцію “Рівне-Ракурсу” із проханням попередити рівнян про нову аферу.

- Все було як у сні, - пригадує вона. - Я саме готувала обід, коли пролунав дзвінок. На порозі квартири “виросли” дві симпатичні дівчини: мовляв, ми із “Фокстроту”, у нас розпочалася акція, приділіть нам хвилин п’ять уваги. Я була наче загіпнотизована і впустила панянок на кухню.

Вони виклали на стіл праску, метелик (для масажу тіла), ножі, електричний чайник та ручний кухонний комбайн. І з пафосом повідомили, що такими ж ножами користується телезірка Борис Бурда, а праскою можна прасувати штори, не знімаючи їх навіть із вікон. “Усе це коштує 1600 гривень (показали прайс)”, - продовжували дівчата, - однак сьогодні вам це “добро” коштуватиме всього-на-всього 400 гривень”.

Оце так "облом"

- Я віддала їм останні гроші, а вони, записавши мої паспортні дані, попрощалися, - з жалем пригадує потерпіла. - Наступного дня, побувавши на базарі, я дізналася реальну ціну цих товарів: чайник - 38 гривень, ножі - 28 гривень, “метелик” - 20 гривень, праска - 40 гривень. Тільки ось ручного комбайна не знайшла - продавці запевняли, що він теж коштує недорого. Отже, - підсумувала жінка, - за товар вартістю 150 гривень я заплатила майже у два з половиною рази більше.

Працівники "Фокстроту" по хатах не ходять

- До нас зверталися кілька громадян, які стали жертвами торгових агентів, що спекулювали ім’ям нашої фірми, - повідомила “РР” керівник магазину “Фокстрот” Тетяна ПИЛИПЕЙ. - Один чоловік навіть вимагав продати йому товари зі значною знижкою, яку йому обіцяли самозванці. Наголошуємо: наші представники не ходять по хатах і не пропонують побутову техніку з рук!

Жінка вже змирилася, що заплатила за товар утричі більше, тепер переживає лише за одне - що повідомила шахраям свої паспортні дані.

- Паспортні дані можна використати тільки за наявності паспорта та особи, яку він засвідчує, - коментує юрисконсульт УМВС України у Рівненській області, капітан міліції Михайло АНДРІАНОВ. - Найімовірніше, їх записали просто для солідності. Якщо до вас звертаються представники якоїсь фірми, попросіть їх показати посвідчення та надати контактні телефони організації, яку вони представляють.

Завуальований лохотрон

- Чи законне це явище? - запитуємо у начальника Рівненського міського відділу УМВС України в Рівненській області Юрія ГАСАНА.

- Право “купувати-продавати” має кожен громадянин. Щодо конкретного випадку, поки що нічого не можу сказати. Нехай потерпіла звернеться до органів внутрішніх справ із заявою, а ми розберемося. Моя порада - не купуйте товар на порозі квартири. Краще це зробити в магазині чи на базарі, отримавши відразу чек.

Один із колишніх торгових агентів, який попросив не вказувати його прізвище, пояснив, що схема цієї “акції” проста - підприємливі люди купують на складах товар за оптовими цінами, а шляхом психологічного впливу переконують жертву купити продукцію у три-чотири рази дорожче. Тобто, торгівля з рук на порозі квартири - це завуальований лохотрон.

30.11.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2006p. 
На головну сторінку