Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №199 від 04.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Що нового, пане слідчий?

Гвалтівника впіймано, а вбивця студентки поки що в бігах...

Рівняни, мабуть, пам’ятають, що на початку цього року трапилося жахливе вбивство на вулиці Олеко Дундича міста Рівного - молоду дівчину, студентку одного з рівненських вищих навчальних закладів, знайшли мертвою в дивані. Люди цікавляться - чи спіймали вже вбивцю, і за яких обставин загинула молода рівнянка? Про це ведемо розмову з начальником слідчого відділу прокуратури міста Рівного Олексієм ПАРФЕНЮКОМ.

- Ми вже встановили особу вбивці, - говорить Олексій Сергійович. - Молодий чоловік був її знайомим. Утім, наразі він перебуває “в бігах”. Щоб його спіймати, ми підключили ряд спеціальних служб. Як тільки вбивця буде в наших руках, ми зможемо відтворити реальну картину вбивства. Поки що відомо, що того дня в квартирі була, безсумнівно, якась нестандартна ситуація - дівчина, за результатом судово-медичної експертизи, померла в результаті здавлення органів живота та грудної клітки. Все інше - таємниця слідства.

- Які ще злочини з ряду “тяжких” було розкрито цього року?

- Зараз у Рівненському слідчому ізоляторі перебуває 24-річний чоловік, уродженець Клеваня. Два роки тому він убив охоронця в Рівному, який охороняв приватну фірму і, зламавши сейф, вкрав гроші. Через півтора року в Росії, біля Тюмені, рівнянин викрав автомобіль, де його невдовзі було засуджено й передано на Україну. Його справу цього року подано до суду. Молодому чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

- А як щодо хабарництва?

- Під пильне око правоохоронців потрапила директор однієї рівненської експертної установи, яка займалася виготовленням технічно-проектних документів. За прискорене виготовлення цих документів панянка брала символічну винагороду від клієнтів - двісті-п’ятсот гривень. Цього року до суду було направлено і справу щодо хабарництва проти працівника інспекції з відтворення рибних ресурсів у Рівному.

- Кажуть, що є справи, в яких фігурують працівники міліції...

- Як не прикро, але це справді так. Нещодавно було завершено слідство стосовно працівника Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області, який привласнив мобільні телефони на суму 15 тисяч гривень, які він вилучив у громадянина П. в ході перевірки. Проте, після закінчення тієї перевірки, телефонів власнику він так і не повернув.

- Варто зазначити, що з початку цього року Рівненською міською прокуратурою було скеровано до суду п’ять кримінальних справ з невиплати заробітної плати, - продовжує слідчий. - Дев’ять справ, пов’язаних зі зловживанням своїм службовим становищем; зафіксовані два випадки недотримання безпеки охорони праці, внаслідок яких загинули люди; численні справи розкрадання майна, в тому числі, в особливо великих розмірах; два згвалтування.

До речі, про згвалтування. Кілька місяців тому ми затримали чоловіка, який у лютому минулого року в районі гідропарку міста Рівного, біля паркану “Водоканалу” згвалтував 31-річну Ірину В., та ще й відібрав у неї мобільний телефон, - говорить Олексій Парфенюк. - У ході розслідування з’ясувалося, що чоловік уже тричі гвалтував рівнянок і безслідно зникав. Він отримав вісім років позбавлення волі.

До трьох років позбавлення волі був засуджений рівнянин, який минулого року в туалеті колишнього Рівненського кінотеатру “Юність” згвалтував свою знайому.

- Є і втішні новини: вже майже півроку в обласному центрі не було вбивств, - зауважив Олексій Парфенюк.

І ми тричі, про всяк випадок, постукали по дерев’яному столі, - щоб не наврочити...

04.08.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 04.08.2005p. 
На головну сторінку