Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#6 грудня - День Збройних Сил України

Військові йдуть у бізнесмени

Військові йдуть у бізнесмени

ОБСЄ здійснюватиме на Рівненщині їх професійну перепідготовку

Армія скорочується. Згідно з державною програмою розвитку Збройних Сил України, до 2011 року планують звільнити 58500 військовослужбовців, з них - майже 27000 офіцерів. Що буде з людьми, які більшу частину свого життя присвятили військовій службі? Чи легко їм буде адаптуватися до нових умов? Про це у розмові з прес-секретарем 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України Віктором ШУБЦЕМ.

- Міністерство оборони України діє за принципом ”армія набирає людей, вона за них і відповідає”. Через інтенсивне скорочення військових в Україні почали відкриватися тримісячні курси з перенавчання колишніх військових. Цими днями у Рівному вперше сформовано тримісячні курси з перепідготовки військовослужбовців. Навчання проходитиме на базі навчального закладу МАУП. Щоквартально формуватимуться нові навчальні групи для професійної переорієнтації військових.

- Цікаво, за якими спеціальностями їх навчатимуть?

- Наші військові зможуть стати фінансистами та організаторами малого бізнесу. Адже, під керівництвом голови правління ресурсно-кар’єрного центру Міністерства оброни України Олександра КОРНІЙЧУКА, спеціалісти провели дослідження і дійшли до висновку, що на ринку праці Рівненщини пріоритетною є саме спеціальність: “Основи роботи на фінансових ринках”.

Згодом спектр перепідготовки військових розшириться. На Рівненщині поки що триває експеримент - якщо спеціальність “фінансист” не виправдає себе, вводитимуться інші. До речі, після закінчення курсів випускники отримують свідоцтво державного зразка та сертифікат ОБСЄ.

- Невже після тримісячного навчання військовим запасу буде легко знайти роботу?

- Військові мають попит на ринку праці, адже тут відіграє важливу роль не тільки професійний, але й людський фактор - люди, які служили у Збройних Силах, дисципліновані, відповідальні, сумлінні у виконанні будь-яких завдань тощо.

Ми сприяємо працевлаштуванню кожного військовослужбовця, який пройшов перенавчання за цим проектом.

- Навіщо набирати військових в армію, щоб потім їх звільняти і перенавчати?

- Згідно з програмою реформування Збройних Сил України, армія стає професійною. Зменшується певний об’єм робіт в армії, внаслідок чого і йде скорочення військових. Зменшується кількість військових так званої “тилової” служби, збільшується - бойової. До 2011 року строкової служби вже не буде - служитимуть тільки за контрактом. Таким чином Міністерство оборони України готується до вступу в НАТО.

30.11.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2006p. 
На головну сторінку