Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Будьте пильні!

Поради власникам платіжної картки

З кожним днем людей, що ними користуються, стає все більше. Одні за допомогою карт тільки знімають готівку, інші використовують їх ще й для оплати товарів і послуг. Але правила безпечного використання платіжних карт для всіх однакові. Думаємо, незайвими будуть прості поради, які допоможуть вам уникнути втрати грошей на вашому рахунку.

1 Запам’ятайте РІN-код - це ключ до ваших грошей. Не записуйте його на видному місці і, тим більше, на самій картці. Коли набираєте код, не соромтеся прикривати від сторонніх очей клавіатуру банкомата, а тих, хто заглядає вам через плече, ввічливо попросіть відійти.

2 Нікому не повідомляйте РІN-код. Навіть родичам - банкіри можуть розповісти вам чимало кумедних випадків, коли гроші “зникали” не без “допомоги” дітей власників пластикових карт, а батьки про це й гадки не мали. Не менш обережним слід бути і в магазині: розраховуючись карткою, не кажіть касирові свій РІN-код, вводьте його самостійно. І обов’язково перевіряйте суму, вказану в чекові.

3 Не користуйтеся банкоматами, які встановлені у безлюдних місцях. Знімати гроші надійніше і спокійніше у відділеннях банків чи в банкоматах, розташованих біля них, або в магазинах. Ці території контролюються відеокамерами служб безпеки, і шахраї не ризикують там “працювати”.

4 Перевіряйте виписку по карті. Це необхідно робити раз на місяць. Побачивши негаразди, сміливо телефонуйте у банк і з’ясовуйте, куди “пішли” ваші гроші.

5 Запишіть номер телефону клієнтської підтримки свого банку, щоб у разі виникнення будь-яких проблем або втрати карти швидко додзвонитися і отримати інформацію про свої подальші дії.

30.11.2006



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2006p. 
На головну сторінку